Caută
Close this search box.

Cine este Jill Biden, viitoarea Prima Doamnă a Americii

Energia și optimismul ei au sedus în timpul campaniei pentru alegerile SUA, în care Jill Biden a fost implicată neobosit cu un singur mesaj: doar soțul ei Joe va putea uni o țară divizată la extrem prin intrarea în Casa Albă, relatează AFP.

Cu o vigoare care uneori părea să o depășească pe cea a soțului ei, care și-a limitat multă vreme mișcările, această profesoară în vârstă de 69 de ani și-a sporit vizitele în statele cheie, esențiale pentru victoria democrată din 3 noiembrie.

Jill Biden, viitoarea primă doamnă a SUA, a postat pe Twitter o fotografie în care Joe Biden apare purtând o șapcă pe care scrie „46” și „Am reușit”. „Va fi un președinte pentru toate familiile noastre”, este mesajul care însoțește fotografia.

Ea face apel la toți americanii, „democrați și republicani, din rural și urban”, să se reunească pentru a depăși diviziunile politice, pentru a învinge pandemia și criza economică.

„Nu suntem de acord în toate, nu este necesar, ne putem iubi și respecta oricând”, a spus ea într-un discurs.

De asemenea, arată o imagine mai intimă a lui Joe Biden, a cărui viață a fost lovită de „tragedii de neimaginat”.

Jill Biden povestește în special cum fostul vicepreședinte al lui Barack Obama (2009-2017) a găsit puterea de a-și relua activitățile la Casa Albă, la doar câteva zile după moartea fiului ei Beau, care a murit de cancer pe creier în 2015.

„A învățat să vindece o familie și, în același mod, vindecăm o țară: cu dragoste, înțelegere, mici gesturi de bunătate, curaj și o speranță de neclintit”, lansează ea, făcând trimitere și la criza care afectează în prezent Statele Unite.

Joe și Jill Biden s-au căsătorit în 1977, la cinci ani după o primă tragedie, când un accident de mașină i-a luat viața primei soții a senatorului și a fiicei lor mai mici.

Încă mici, cei doi fii ai săi, care supraviețuiseră, Beau și Hunter, i-au sugerat tatălui lor să se căsătorească cu Jill, a povestit Joe Biden. „Mi-a dat viața înapoi”, a scris Biden referindu-se la Jill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri