Caută
Close this search box.

Cum este păzită singura girafă albă din lume

Singura girafă albă din lume este monitorizată cu ajutorul unui dispozitiv de urmărire prin GPS, montat de autorităţile pentru protecţia faunei sălbatice din Kenya pentru a proteja acest animal rar de activităţile de braconaj, relatează Agerpres.

Girafa albă de sex masculin prezintă o trăsătură genetică rară numită leucism, care provoacă pierderea parţială a pigmentării, a explicat Ahmed Noor, directorul rezervaţiei comunitare Ishaqbini Hirola Conservancy unde trăieşte animalul, situată în oraşul Garissa.

Acest exemplar este unul dintre cele trei girafe albe care au trăit în această rezervaţie până când o girafă albă de sex feminin şi puiul ei au fost omorâţi de braconieri, în luna martie.

Dispozitivul GPS, care a fost plasat într-un corn al girafei, va oferi date în timp real cu privire la locul în care se află animalul, ceea ce va permite rangerilor să îl protejeze de braconieri.

Printre animalele care trăiesc în această rezervaţie se numără exemplare de Giraffa reticulata, specie pe cale de dispariţie, dar şi antilope hirola, a căror populaţie actuală din sălbăticie este estimată la 450 de indivizi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri