Caută
Close this search box.

Dan Barna este cercetat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF)

barna

Liderul USR, Dan Barna, anunță într-un interiu pentru Europa Liberă că cercetările din dosarul în cazul firmei sale de consultanță au fost reluate chiar acum, înainte de începerea campaniei electorale.

El spune că furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit în ultimele zile solicitări și întrebări, din partea Departamentului de lupta antifraudă (DLAF).

Dan Barna se declara surprins că, după campania prezidențială, moment în care subiectul a apărut în spațiul public, nu a fost contactat vreodată pentru a da explicații, iar subiectul reapare acum, în campania pentru parlamentare.

„Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprins să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar, pentru a fi folosit doar în comunicare… Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”, a declarat Dan Barna, pentru Europa Libera.

Acesta a precizat că proiectele sale au fost verificate la nivel european și că totul a fost în regulă. De asemenea, președintele USR a adăugat că nu a primit întrebări de la autoritățile statului, despre acest subiect, până acum.

Dan Barna lasă de înțeles că nu ar fi exclus ca, în urma verificărilor DLAF, să existe un dosar pe numele său, la DNA.

„Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puțin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidențiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a spus președintele USR, în interviul acordat Europei Libere.

Rise Project a prezentat anul trecut cum au evoluat proiectele europene de care s-a ocupat liderul USR, înainte de a intra în politică. Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat și a început o anchetă, în acest caz, la finele anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri