Caută
Close this search box.

Descinderi împotriva arderilor ilegale de deșeuri. La acțiune participă și ministrul Mircea Fechet

Garda de Mediu, polițiști, jandarmi și trupe speciale efectuează descinderi împotriva arderilor ilegale de deșeuri, vizată fiind localitatea Răcari, din jud. Dâmbovița, aflată la circa 30 de km de București.

La descinderi participă 13 echipe de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu, peste 130 de efective ale Politiei, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupele speciale, echipe de la serviciul de Arme cu efective canine.

Sunt organizate două filtre rutiere pe DN71 în vederea identificarii de transporturi ilegale de deșeuri.

Potrivit Mediafax, la acțiune participă și ministrul Mircea Fechet.

Poluarea în București atinge cote alarmante zi de zi.

În România, conform Legii nr. 104 din 15 iunie 2011, valoarea ţintelor anuale de PM2.5 este stabilită la 25 micrograme/mc, în timp ce valoare limită anuală ce trebuia atinsă până la data de 1 ianuarie 2020 era de 20 micrograme/mc.

Indicele de Calitate a Aerului (ICA) atrage atenţia asupra spaţiilor cu probleme de calitate a aerului şi se determină pe baza concentraţiilor noxelor CO, NO2, SO2, PM2.5 şi PM10 înregistrate prin staţii de trafic şi urbane. Aceste indice se calculează pe baza metodologiei franceze ce stă la baza CAQI – Common Air Quality Index. În prima etapă a proiectului, ICA este furnizat de valorile înregistrate pentru PM2,5 şi PM10, urmând ca valorile gazelor să fie adăugate după finalizarea testelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri