Caută
Close this search box.

Dodon: E mare fericire că un cetăţean al României a devenit preşedinte al Republicii Moldova!

igor dodon

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat convins că România este fericită că un cetățean al sau a devenit președinte al Republicii Moldova, făcând aluzie la cetățenia română a contracandidatei sale, Maia Sandu, care a câștigat categoric al doilea tur al scrutinului prezidențial.

Declarația a fost făcută într-un live video, pe pagina sa de Facebook, în care Dodon a răspuns la întrebări primite din partea jurnaliștilor și a cetățenilor.

Întrebat despre deschiderea manifestată de România, după victoria obținută de Maia Sandu, când președintele Klaus Iohannis a anunțat că va face o vizită oficială la Chișînău, după ce președintele ales își va prelua mandatul, Dodon a spus că este clară această deschidere, conform Ziare.com.

„E clar, au susținut-o în alegerile prezidențiale. România e deschisă (față de Maia Sandu – n.r.)”, a spus liderul pro-rus în exercițiu, de la Chișînău.

„În al doilea rând, eu cred că pentru dânșii (românii – n.r.) e mare fericire că un cetățean al României a devenit președinte al Republicii Moldova. Aici nu e nimic straniu”, a mai declarat el, ca răspuns la întrebare.

Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a câștigat categoric duminica trecută al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, obținând 57,7% din voturi, comparativ cu 42,25% din voturi, primite de președintele în exercițiu Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri