Caută
Close this search box.

Donald Trump sfidează în continuare. Vrea să-şi organizeze seara alegerilor la Casa Albă, cu 400 de invitaţi

donald trump

Donald Trump îşi aruncă toate forţele în bătălie luni, cu o zi înainte de alegerile prezidenţiale americane, în speranţa de a dovedi că mint sondajele care-l plasează în urma rivalului său democrat Joe Biden, aflat în poziţia de favorit, relatează AFP.

Într-o Americă cu pielea ca de găină, şi în contextul angoasei unei epidemii covid-19 aflate în plină recrudescenţă, fostul om de afaceri în vârstă de 74 de ani continuă să prezică un ”val” republican, în pofida vântului defavorabil.

”Vom câştiga încă patru ani în magnifica nostră Casă Albă!”, a tunat duminică cel care se teme că va fi primul preşedinte ce nu a fost reales în al doilea mandat de peste un sfert de secol.

În programul ultimei sale zile de campanie se află cinci mitinguri în patru state – North Carolina, Pennsylvania, Michigan şi Wisconsin -, iar ultimul act urmează să aibă loc la Grand Rapids (Michigan), la fel ca în 2016, când a încercat, în ultima linie dreaptă, să creeze o surpriză care a siderat lumea.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, se concentrează în principal asupra Pennsylvaniei, pe care speră să o facă să treacă de partea sa, pentru a-i deschide – la a treia tentativă – uşa Casei Albe.

”Încă două zile! În două zile vom pune capăt acestei preşedinţii care ne-a divizat ţara”, a tunat el duminică, la Philadelphia.

”Ultima dată (în 2016), Donald Trump a câştigat Pennsylvania, cu un avans de doar 44.000 de voturi (dintr-un total de peste şase milioane de voturi)”, a amintit el. ”Fiecare vot contează!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri