Caută
Close this search box.

Donald Trump, susţine CNN, ar putea declanşa mai multe conflicte decât poate rezolva Joe Biden

donald trump

Donald Trump declanșează atât de multe conflicte, înainte de plecarea de la Casă Albă, încât Administrației Biden îi va fi foarte greu să le rezolve pe toate. Experții cred că Trump își poate pregăti astfel revanșa pentru alegerile prezidenţiale din anul 2024.

După pierderea alegerilor, Trump a concediat mai mulți oficiali care nu au susținut teoriile sale legate de frauda electorală, ultimul fiind Christopher Krebs, șeful Agenției de Securitate Cibernetică, care s-a implicat puternic în oprirea răspândirii pe Internet a teoriilor conspirațiilor, conform CNN, via Biziday.

Potrivit analizei CNN, la Casa Albă s-a instalat o mentalitate de buncăr, iar cuplul prezidențial a anulat planurile pentru Ziua Recunoștinței din Florida, pentru a rămâne la Washington.

Trump încearcă să creeze atât de multe conflicte, încât Administrația Biden să nu le poată ține sub control. Experții consideră că Trump îngreunează intenționat situația pentru mandatul lui Biden și se pregătește astfel pentru o revanșă, în anul 2024.

Principalele acțiuni cu impact pe plan extern:

Retragerea trupelor din Afganistan și Irak în ultimele zile ale mandatului.

Trump intenționează să declare gruparea șiiților Houthi din Yemen (susținuți de Irak) drept grupare teroristă. Această mișcare din partea președintelui american ar putea bloca eforturile de pace dintre guvernul din Yemen (sprijinit de Arabia Saudită) și șiiți.

Autorizarea în grabă a vânzării de armament în valoare de 23 de miliarde de dolari către Emiratele Arabe Unite ar putea modifica echilibrul puterilor din Orientul Mijlociu.

Trump planifică un nou set de sancțiuni dure împotriva Chinei, care poate amplifica puternic tensiunile cu Beijingul.

Intenția unui atac cu rachete asupra Iranului, potrivit The New York Times.

Perspectiva unor noi sancțiuni aspre împotriva Iranului, care pot împiedica Washingtonul să revină la un acord nuclear cu Teheranul.

Trimiterea lui Mike Pompeo în Cisiordania – prima vizită oficială a unui secretar de stat al SUA în regiune, dar care a provocat nemulțumiri în rândul palestinienilor. Mike Pompeo a vizitat și Înălțimile Golan: “Aceasta este o parte a Israelului, o parte centrală a Israelului”, a afirmat acesta în timpul vizitei.

Nici pe plan economic lucrurile nu stau foarte bine. Trump îi va pasa lui Biden responsabilitatea soluționării problemei legate de susținerea americanilor loviți de pandemie: ajutorul de șomaj, amânarea plăților pentru împrumuturile studențești, plata concediilor medicale, asigurarea finanțării pentru statele care și-au cheltuit bugetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri