Caută
Close this search box.

Dr. Cătălin Denciu e focşănean, fiul unui scriitor vrâncean, Dumitru Denciu

Cătălin Denciu

Ioan Cătălin Denciu este originar din Focșani. A urmat cursurile Școlii Gimnaziale nr. 9, apoi Liceul „Alexandru Ioan Cuza”, din Focşani.

Și-a petrecut copilăria pe strada Ștefan cel Mare din urbea vrânceană, după cum și-l amintesc colegii de școală, până când a plecat la facultate, pentru a studia medicina, la Iași. Ioan Cătălin Denciu este fiul scriitorului vrâncean Ioan Dumitru Denciu, dezvăluie Monitorul de Vrancea.

Ioan Dumitru Denciu este născut pe 1 septembrie 1948, în satul Ivăncești, comuna Bolotești, judeţul Vrancea. După cum se observă, tatăl medicului-erou a copilărit într-un sat al comunei Boloteşti, aşa cum jurnalistul Ion Cristoiu a copilărit în alt sat, Găgeşti, al aceleiaşi comune, dar acesta s-a născut aproape un an mai devreme, pe 16 noiembrie 1948.

Denciu a urmat Liceul Teoretic din Mărășești, apoi Facultatea de Limba și Literatura Română (Secția română-italiană) a Universității București, obținând diploma de licență în litere în anul 1971.

A debutat cu proză în „Amfiteatru” (1968) și cu poezie în „Universitas” (1969). După absolvirea studiilor, a lucrat ca profesor de franceză și italiană în Focșani, continuându-și activitatea literară.

Este membru titular al Uniunii Scriitorilor din România (filiala «București Proză»). A scris patru romane, trei volume de versuri, un volum de versuri în ediţie bilingvă franmceză-italiană, patru volume de eseuri, un volum de nivele. A publicat varii texte în foarte multe reviste şi antologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri