Caută
Close this search box.

EXCLUSIV Anchetă deschisă în SUA. Echipa lui Trump ar fi folosit ilegal Casa Albă, în alegeri

henry kernel

Biroul consilierului special din SUA, Henry Kerner, câine de pază federal al SUA, a deschis o investigație, cu privire la acuzațiile potrivit cărora echipa de campanie a lui Donald Trump a folosit Casa Albă ca centru de comandă, în ziua alegerilor, încălcând legea federală, a declarat reprezentantul democrat, Bill Pascrell.

Într-o declarație, Pascrell a spus că Biroul consilierului special a răspuns la apelul său, spunându-i că o unitate specială „a deschis o anchetă asupra acestor acuzații, pentru a determina dacă a fost încălcată Legea Hatch”.

Concret, președintele Donald Trump a monitorizat situaţia electorală în Camera de zi a reședinței de la Casa Albă, adresându-se ulterior celor aproximativ 200 de susținători adunați în Camera de Est.

Pascrell îi ceruse consilierului special Henry Kerner să investigheze rapoartele care sugerează că Trump a folosit spațiul din clădirea adiacentă a Biroului Executiv Eisenhower (de pe terenul Casei Albe) pe post de „cameră de război” a campaniei electorale.

Ironia face că în engleză aproape-numele de familie al acestui demnitar american, „Kernel”, înseamnă miez, sâmbure, nucleu dur.

Revenind, legiuitorul din New Jersey a declarat că Trump ar fi trebui să fie informat, la reședința din Casa Albă și la Biroul Oval, pe tot parcursul zilei, de către oficialii campaniei, despre care a spus că a pus oficialii din ramura executivă în pericol de a încălca legea federală.

Legea Hatch din 1939 limitează activitățile politice ale angajaților federali, cu excepția președintelui și vicepreședintelui Statele Unite.

Casa Albă a negat orice încălcare a legii federale. „Atât activitatea oficialilor Administrației, cât și orice activitate politică întreprinsă de membrii acesteia, se desfășoară în conformitate cu Legea Hatch”, a spus purtătorul de cuvânt Judd Deere, conform Reuters.

Nici un comentariu nu a fost disponibil imediat, de la Biroul consilierului special. Pascrell a declarat că biroul consilierului special i-a spus că „nu a fost consultat (de staff-ul de campanie al lui Trump sau de Casa Albă), cu privire la decizia de a folosi spațiul din clădirea Biroului executiv Eisenhower pe post de cameră de război” (n.n.: în sensul de locaţie de campanie electorală, în ziua alegerilor).

Agenția a lansat luna trecută o anchetă a discursului secretarului de stat Mike Pompeo, la Convenția Națională Republicană din august, iar anul trecut a recomandat concedierea consilierului lui Trump de atunci, Kellyanne Conway, pentru încălcări repetate.

Consilierul special Henry Kerner este desemnat de Trump și a lucrat anterior pentru parlamentari republicani, în Congres. Biroul său este o agenție independentă, care aplică Hatch Act. Nu este conectat la biroul fostului consilier special al SUA, Robert Mueller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri