Caută
Close this search box.

Există oameni care sunt imuni la Covid-19, chiar dacă nu au fost niciodată infectaţi

imuni

Un nou este parțial liniștitor, în special pentru cei mai tineri și părinții lor. Cercetarea, efectuată de University College London (UCL) în colaborare cu Institutul Francis Crick, sugerează că unii oameni ar putea avea o „imunitate preexistentă” față de SARS-Cov-2, fără să fi fost vreodată infectați.

Studiul arată că anticorpii împotriva SARS-Cov-2 au fost prezenți în cazul unor subiecți studiați înainte de debutul pandemiei.

Studiul a fost realizat pe 302 persoane. Oamenii de știință au comparat probe de sânge ale unor pacienții afectați de coronavirus, cu cele de la persoane neinfectate. 16 adulți (5,3%) aveau anticorpi de tip IgG de împotriva Covid-19.

Atenție însă, această imunitate se găsește în principal la cei mai tineri. În grupa de vârstă de la 1 la 16 ani a pacienților neinfectați cu SARS-CoV-2, rata imunității preexistente a urcat la 43,8%. Cu alte cuvinte, 21 din 48 de participanți din această grupă de vârstă au avut niveluri detectabile de anticorpi IgG.

Rezultatele arată că cei mici sunt mult mai predispuși la a dezvolta anticorpi cu reacție încrucișată decât adulții. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege de ce, dar s-ar putea datora faptului că sunt expuși mai des altor coronavirusuri ”, a declarat autorul studiului, Kevin Ng.

După cum subliniază autorii, s-ar putea ca anticorpii să fi fost creați în timpul „infectărilor sezoniere anterioare altor coronavirusuri” (răceli sau altele) și apoi să fi reacționat „într-un mod încrucișat cu subunitatea S2 a complexului proteic SARS-CoV-2”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri