Caută
Close this search box.

Fabricantul auto Bentley va face din anul 2030 numai maşini electrice

bentley

Bentley anunță că va construi doar mașini electrice din 2030. Intenționează să facă această trecere treptat, iar în 2026, producția să fie formată doar din mașini electrice și hibride plug-in.

Consacrată pentru motoarele sale mari, cu 12 cilindri, compania deținută de Volkswagen își propune să aibă o amprentă neutră de carbon în toate segmentele de activitate, în următorii zece ani.

Din 2026, pentru toate modelele sale, constructorul britanic va lansa numai versiuni electrice sau plug-in hybrid (care pot fi încărcate electric și au baterii mai mari, iar pe distanțe scurte, nu produc emisii de carbon). Două astfel de modele vor fi lansate chiar anul viitor, informează BiziDay.

„În numai un deceniu, Bentley se va transforma dintr-un brand luxury cu tradiție de 100 de ani, într-o nouă companie sustenabilă, un exemplu etic pentru acest segment” a declarat directorul executiv Adrian Hallmark.

Trecerea la mașinile electrice este o strategie de reconfigurare a activității, începută încă din vară, când a concediat o mie de muncitori, adică un sfert din personal. De asemenea, plănuiește să crească numărul femeilor, a minorităților și a persoanelor de culoare în posturile sale de conducere, de la 20%, în prezent, la 30%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri