Caută
Close this search box.

Fact checking. Monica Pop, fake news: „Vaccinul Covid produce în trei ani leucemie”

monica pop

Sau este cu misiune, pentru că următoarea paradigmă va fi, pentru statele ostile care lansează această propagandă, să slăbească statele-ţintă, prin întârzierea momentului în care epidemia se opreşte.

Medic oftalmolog și fost manager al celui mai mare spital oftalmologic din țară, Monica Pop se pronunță în legătură cu aşa-zisele efecte secundare ale vaccinului anti-COVID, fără să citeze nici un studiu științific.

Medicul Monica Pop, managerul general al Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, este total împotriva vaccinării anti-Covid-19, susținând la Antena 3 că ”e un vaccin făcut pe genunchi, cu efecte secundare”.

Monica Pop a fost prezentă în platoul emisiunii „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea. Alături de aceasta, s-au mai aflat Mugur Ciuvică, Marius Pieleanu, Adrian Ursu, Bogdan Chirieac și Titus Corlățean.

Medicul a fost singura persoană din platou care s-a opus clar unei posibile vaccinări anti-Covid-19.

„Vă dați seama că nu! (n.r. nu mă voi vaccina). Categoric nu și nici nu voi dai vreun sfat cuiva să se vaccineze, atâta timp cât acest vaccin e făcut în trei luni!”, a spus Pop.

Faptele însă sunt diferite de propagandă. Cercetarea pentru acest vaccin durează nu de trei luni, ci din ianuarie 2020. Monica Pop spune la Antena 3 că poți face leucemie după vaccinul anti-COVID. Nici un studiu nu-i susține însă afirmația.

Peste 170 de companii şi centre de cercetare, cu zeci de mii de specialiști, mulți lideri în domeniilor lor au lucrat în acest an la dezvoltarea unui vaccin sigur şi eficient pentru noul coronavirus.

Nu au lucrat însă trei luni, cum spune Monica Pop, ci de trei ori mai mult ca timp. În acest moment, pe plan mondial sunt 54 de vaccinuri în etapa studiilor clinice, deci care au trecut cu brio etapa cercetării de laborator şi a testării pe animale, iar acum sunt testate pe oameni, conform Libertatea.

Dintre acestea, 12 sunt în studii clinice de fază 3, unde siguranţa şi eficienţa se testează pe mii de oameni, inclusiv pentru a verifica și ce potenţiale efecte adverse severe există.

În aceste studii, există şi grupuri de control cărora li se administrează placebo în loc de vaccin. Deja 6 dintre vaccinuri au fost aprobate pentru utilizarea limitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri