Caută
Close this search box.

Firea e curioasă dacă Ludovic Orban își va da demisia din funcția de parlamentar pe care nu o are

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seară, că demisionează din Parlament pentru a nu beneficia de pensie specială. După anunț, fostul Primar General al Capitalei, Gabriela Firea, acum candidat PSD la Senat, a susținut că e de urmărit dacă și premierul Ludovic Orban, președintele PNL, va face același gest. Moderatorul Antena 3, Răzvan Dumitrescu, a încercat să-i dea de înțeles că Orban nu e parlamentar, deci n-are cum să-și dea demisia. Dar Gabriela Firea a insistat.

Gabriela Firea, curioasă dacă Ludovic Orban va demisiona din Legislativ. Liderul PNL nu e parlamentar

„Dacă pe trei – patru subiecte importante pentru țară ne-am da mâna și am lucra împreună, lucrurile ar merge mult mai bine. E interesant să vedem dacă Ludovic Orban, președintele PNL, va face un gest similar și își va da demisia pentru a nu beneficia de pensie specială”, a declarat Gabriela Firea, luni seară, la Antena 3, după anunțul lui Marcel Ciolacu, șeful ei pe linie de partid.

Răzvan Dumitrescu, moderatorul emisiunii, a întrebat-o atunci pe Firea dacă e sigură că Orban e parlamentar, moment în care fostul edil al Capitalei a insistat că liderul PNL e deputat.

Noi discuții aprinse în Parlament pe tema abrogării pensiilor speciale

Luni seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va „demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială”. „La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”.

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei”, a mai scris Ciolacu, pe Facebook.

PNL, însă, a explicat apoi că Ciolacu nu-și va pierde pensia specială în urma acestui gest, deoarece mai are un mandat plin de parlamentar.

Tot luni seară și parlamentarii USR au anunțat că demisionează pentru a nu beneficia de pensii speciale. Ei și-au depus demisiile marți dimineață, dar urmează un întreg proces ca acestea să fie validate.

Tot marți, PNL a solicitat votarea în plen chiar în această zi, în regim de urgență, a inițiativei sale privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„Din punct de vedere al PNL, e profund nedrept să existe privilegii. În noua majoritate pe care o vom forma după 6 decembrie, nu ne vom oprit doar la pensiile speciale ale parlamentarilor, ci vom elimina pensiile speciale pentru toate categoriile pentru care au fost introduce prin proiecte de legi inițiate de PSD”, a declarat Florin Roman, liderul deputaților PNL.

Și Eugen Tomac a anunțat că PMP va depune o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite și de aducere în plen a legii privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și primari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri