Caută
Close this search box.

Firea îl acuză pe Ludovic Orban că a dus o politică de sănătate criminală

gabriela firea

Schimbare protocolului de testare a cetățenilor trebuie schimbat în regim de urgență. Este solicitarea PSD făcută Guvernului prin intermediul prim-vicepreședintelui PSD. Gabriela Firea afirmă că România este singura „țară europeană care a rămas încremenită în proiectul inițial, și anume se testează gratuit de către statul român doar pacienții care au deja simptome“. Fostul edil mai spune:

„Din păcate, li se refuză contacților acestor persoane să se testeze gratuit. Nu toți românii au venituri substanțiale, așa că le este foarte greu să plătească testele efectuate la clinicile private. (…) Am văzut chiar astăzi o declarație a premierului care insistă să rămânem cu această definiție de caz care este foarte restrictivă și practic îi trimite pe toți românii la clinicile private. Nu este un lucru rău să avem investiții în clinici private, dar acestea nu sunt accesibile tuturor românilor. Prețul este destul de mare și nu poate fi suportat de familiile mai numeroase. (…) Cerem, așadar, Guvernului să schimbe definiția de caz și Ministerul Sănătății prin DSP-uri să îndrume toate persoanele care sună la DSP să fie repartizate la clinicile de stat astfel încât să fie testate gratuit”.

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, îl acuză pe Ludovic Orban că a dus o politică de sănătate criminală, pentru că în primăvară a blocat programul de testare în masă în Bucureşti, iar acum ar dori să implementeze exact această idee a fostului primar general al Capitalei.

„În acest weekend se afla pe Arena Naţională. Probabil voia să vadă ce a blocat în primăvară, pentru că am pregătit o testare există la Arena Naţională, de asemenea acolo a funcţionat call center-ul pentru DSP Bucureşti, dar ne-au informat că vor să se retragă din motive care nouă ne sunt străine. Iată că premierul confirmă politica sanitară bună pe care am promovat-o la nivelul municipiului Bucureşti, pentru că a anunţat că, împreună cu noua conducere a Primăriei Capitalei, va sprijini pentru realizarea unui program de testare extinsă în municipiul Bucureşti, iată, la Arena Naţională. Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balş, condus de profesorul Streinu-Cercel, l-am iniţial încă din primăvară. Câte vieţi ar fi fost salvate? Câţi pacienţi nu ar mai fi ajuns în spitale? Poate vi se va părea că este un termen foarte dur, dar este corect şi corespunde realităţii: Guvernul Orban a avut o politică de sănătate criminală, nu numai în Bucureşti, ci în întreaga ţară. Doar testarea a dat cele mai bune rezultate peste tot în lume. Nu înţelegem de ce la noi se ocoleşte cea mai bună variantă pentru a limita răspândirea Sars-Cov-2”, a declarat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri