Caută
Close this search box.

Fostul iubit al Biancăi Drăguşanu, săltat de mascaţi şi audiat la sediul DIICOT

Bianca Drăguşanu

Uriașă operațiune împotriva rețelelor de crimă organizată. Procurorii DIICOT şi trupele speciale au luat urma proxeneţilor în mai multe judeţe din ţară. Printre cei vizaţi este şi fostul iubit al Biancăi Drăguşanu: Alex Bodi a fost luat de mascaţi şi dus la audieri.

Alex Bodi ar fi liderul unei reţele anchetate de DIICOT
Anchetatorii și forţele de ordine participă la sute de percheziţii, în 24 de dosare penale.
Alex Bodi este suspect că alături de mai mulţi interlopi ar fi racolat zeci de tinere pe care le-ar fi forţat să se prostitueze în străinătate. Banii obţinuţi astfel erau folosiţi pentru investiţii imobiliare.

Alex Bodi ar fi liderul unei astfel de reţele
Este vorba despre o reţea înfiinţată chiar în penitenciar, pentru că în 2008, când a fost înfiinţată această grupare, principalii suspecţi se aflau în spatele gratiilor. În 2011, aceştia au fost eliberaţi şi şi-ar fi continuat infracţiunile.

Acela a fost momentul în care ar fi început colaborarea cu Alex Bodi, care ar fi devenit unul dintre conducătorii acestei reţele. Este vorba despre zeci de fete care ar fi fost traficate.

Gruparea se folosea de metoda „loverboy”: căuta fete cu o situaţie financiară dificilă şi le promitea vieţi lipsite de griji, însă de fapt ajungeau în state precum Germania, Spania, Franţa sau Italia, unde erau obligate să se prostitueze. Procurorii spun că suspecţii au câştigat peste 1.000.000 de euro în aceşti ani, bani pe care îi spălau prin cumpărarea de maşini sau de vile.

Percheziţii în opt judeţe

Ample percheziții au avut loc miercuri la proxeneți din opt județe. Rețeaua de proxenetism era condusă de locotenentul unui interlop, din închisoare, conform DIICOT.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Craiova și polițiști din Craiova au făcut, miercuri, 23 de percheziții în județele Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane și proxenetism.

Din datele existente s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane și proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenții interlopului), în timp ce era într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alți trei deținuți au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracționale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori și proxenetism și în secundar în șantaj (consecință a plății unor taxe de protecție).

După ce au ieșit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracțională au aderat alți 12 suspecți împreună cu care au recrutat și alte victime, le-au transportat și adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveția), și le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

Fetele erau sechestrate și bătute
Conform unui comunicat al DIICOT, victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituția erau sechestrate și supuse unor violențe extreme (chiar și unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistență.

În cele mai multe cazuri, victimele au fost ținute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau locații închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza orașelor Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria).

Rețeaua era condusă din închisoare
Unele dintre victime au fost vândute altor traficanți în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind și informații în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informații despre familie, toate acestea în scopul de a fi șantajată pentru a fi exploatată și controlată cu mai multă ușurință.

Au fost și situații în care făptuitorii nu au mai reușit să dețină controlul asupra victimelor, chiar și după aplicarea unor corecții fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din țară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituție.

O mare parte din sumele de bani obținute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din țară și din străinătate.

Liderul grupării obișnuia să perceapă victimelor taxe de protecție pentru desfășurarea unor activități licite/ilicite, „locotenenții săi” recurgând, deseori, la șantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de către acesta.

La sediul DIICOT Craiova vor fi audiate 18 persoane.

Uriașă operațiune împotriva rețelelor de crimă organizată
Acțiunea procurorilor face parte dintr-o amplă operațiune a DIICOT, desfășurată în mai multe județe din țară. Au loc 386 de percheziții, în 24 de dosare penale. Ampla acțiune vizează 20 de grupări infracționale.

Ancheta coordonată a procurorilor DIICOT a fost declanșată ca urmare a faptului că, în ultimele luni, lideri ai unor importante grupări de criminalitate organizată care acționau în vestul Europei au revenit în țară ca urmare a pandemiei și și-au reluat aici parte din activitatea infracțională.

Locotenenți ai clanului Sportivilor, săltați de mascați pentru camătă și șantaj
Percheziţiile se derulează concomitent în Bucureşti şi în județele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, vizează activitatea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri