Caută
Close this search box.

Franţa estimează că va avea un deficit bugetar de peste 11%

Noile măsuri adoptate pentru a amortiza impactul economic al celei de a doua izolări în Franţa şi pierderile de venituri fiscale pe care le va provoca ar urma să ducă deficitul public la 248 miliarde euro în acest an, a declarat Olivier Dussopt, secretar de stat Ministerul Conturilor Publice, într-un interviu publicat în Journal du dimanche.

Un astfel de deficit ar reprezenta 11,3% din Produsul Intern Brut, a precizat Dussopt, reamintind că la începutul anului deficitul public era prognozat la 53,5 miliarde euro, potrivit Agerpres.

Săptămâna aceasta guvernul francez şi-a revizuit estimările economice după ce ţara a intrat în cea de a doua izolare pentru a combate înmulţirea cazurilor de infecţie cu coronavirus.

Conform noilor estimări, economia Franţei ar urma să se contracte cu 11% în 2020, comparativ cu estimările anterioare care mizau pe un recul de 10%. În acest context, guvernul de la Paris a anunţat o nouă rectificare bugetară, care include noi măsuri de susţinere a economiei în valoare de 20 de miliarde de euro.

„Începând din luna martie, Covid ne-a costat aproximativ 186 miliarde de euro: 100 de miliarde de euro sunt pierderile de venituri ca urmare a prăbuşirii activităţii iar 86 de miliarde de euro sunt măsurile de urgenţă sanitare şi economice”, a explicat Olivier Dussopt pentru Journal du dimanche.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri