Caută
Close this search box.

Franța va ridica restricțiile în trei etape, pentru a evita o explozie de cazuri

Franța va ridica restricțiile destinate combaterii pandemiei în trei etape, pentru a evita o nouă explozie a cazurilor.

Potrivit guvernului, prima relaxare va veni de la 1 decembrie, a doua înainte de Crăciun, iar ultima – în ianuarie 2021.

Și britanicii ar putea ridica parțial carantina de Crăciun, pentru a permite reuniuni de familie, limitate.

Pe de altă parte, Astra-Zeneca a început testarea unui cocktail cu anticorpi menit să protejeze de COVID categoriile de oameni pentru care vaccinul nu reprezintă cea mai bună opțiune.

Mii de sârbi au participat la înmormântarea patriarhului Irineu

Mii de sârbi l-au condus pe ultimul drum pe patriarhul ortodox Irineu, răpus de COVID la 90 de ani. Cu toate că și Serbia se confruntă cu un al doilea val virulent al pandemiei, autoritățile au permis funeralii publice.

Ba mai mult, zeci de mii de credincioși și preoţi sârbi, unii fară măști, s-au perindat prin fața catafalcului pe care a fost expus, sub un capac de sticlă, în catedrala Sf. Sava din Belgrad, trupul înaltului prelat. Numeroși pelerini îndoliați au sărutat geamul ori sicriul.

Asta în condițiile în care defunctul a luat virusul pe 1 noiembrie, la funeraliile mitropolitului Amfilohie, cel mai înalt prelat al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru. Și acesta a murit de COVID, iar la înmormântare sicriul a fost deschis.

O asistentă din Marea Britanie, prima persoană care a primit un cocktail de anticorpi de la AstraZeneca

În altă ordine de idei, o asistentă la terapie intensivă din Marea Britanie este prima persoană care a primit un cocktail de anticorpi, conceput de AstraZeneca pentru a proteja de COVID.

Karen Simeson: „Din punct de vedere profesional, am văzut cu ochii mei, din martie încoace, impactul pe care îl are COVID. Mi-e dor de prietenii mei. Mi-e dor de ieșirea lunară la masă cu fetele mele. Mi-e dor să-mi îmbrățișez fetele. Aș încerca orice ca să recapăt un pic de normalitate.”

În mod normal, un vaccin forțează sistemul imunitar să producă proprii anticorpi, care vor lupta cu infecția. Dar asta nu e întotdeauna posibil în cazul bătrânilor ori al persoanelor cu imunitate slăbită. Lor le este destinat acest cocktail, care oferă de-a gata anticorpi primitorului, cu efect instantaneu pentru o durata de 6-12 luni.

Dr. Paul Hunter, profesor universitar: „Acest gen de imunitate pasivă nu va contribui decisiv la controlarea pandemiei. Ceea ce face în schimb este să ne permită să protejam categorii deosebit de vulnerabile ale societății: oameni care, daca s-ar infecta, ar face probabil forme severe de boală și ar prezenta risc crescut de deces.”

După o primă fază a testării pe o mie de britanici, cocktailul de anticorpi va fi folosit în aziluri de bătrâni și închisori. Problema este că o doză costă peste 450 de lire sterline.

Terapia cu anticorpi primită de Donald Trump, aprobată în Statele Unite

Și peste Ocean, Administraţia Americană pentru Medicamente a emis autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi monoclonali a companiei Regeneron. Este tratamentul experimental care l-a vindecat rapid de COVID pe președintele Donald Trump.

Regeneron este indicat celor cu simptome ușoare ori moderate, nu însă și pacienților care au nevoie de oxigen.

Pe de altă parte, Donald Trump a recunoscut că noul coronavirus este ”scăpat de sub control ” în Statele Unite, unde numărul zilnic de cazuri noi bate spre 200 de mii.

“Presa mincinoasă nu vorbește despre faptul că pandemia este scăpata de sub control peste tot în lume, nu doar în Statele Unite. În această dimineață am participat la reuniunea online G-20 și principalul subiect a fost Covid ”, a scris Trump pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri