Caută
Close this search box.

Gabriela Firea reclamă un ”atac nejustificat la adresa agricultorilor”

gabriela firea

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, le-a solicitat vineri premierului şi preşedintelui să nu blocheze legea prin care se redeschid pieţele amenajate în spaţiu închis prin contestarea ei la Curtea Constituţională sau prin retrimiterea la reexaminare, adăugând că orice blocaj împotriva intrării în vigoare a actului normativ ar reprezenta „un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români”.

Pieţele sunt încă închise. Producătorii agricoli îşi vând marfa în frig, prin parcări, pe stradă sau în fostele pieţe acoperite cărora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig. Cumpărătorii sunt păgubiţi, bugetul familiilor este grav afectat. Am analizat această situaţie gravă împreună cu social-democraţii de la Sectorul 2, conduşi de colega noastră Rodica Nassar. Parlamentul a adoptat legea PSD pentru redeschiderea pieţelor. Aşa că, îi cerem lui Orban şi preşedintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituţională sau prin retrimiterea la reexaminare„, a scris Firea pe Facebook.

Ea a adăugat că această lege trebuie să intre în vigoare cât mai rapid, „pentru a pune capăt acestei decizii greşite”.

„Nu mai e loc de orgolii în această problemă, pentru că agricultorii români riscă să-şi piardă produsele agricole pentru care au muncit un an întreg. Orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români. Nu poate exista nicio justificare de bun-simţ de a persista în greşeala de a ţine pieţele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise”, a menţionat ea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri