Caută
Close this search box.

Georgia a certificat oficial victoria lui Joe Biden în alegeri, chiar de ziua sa de naştere

Statul american Georgia a certificat oficial vineri victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, informează presa locală preluată de Reuters. Cele 16 voturi în Colegiul Electoral naţional din Statele Unite îi revin astfel candidatului democrat.

Vestea vine chiar în ziua în care Joe Biden împlineşte 78 de ani, cu exact două luni înainte de instalarea sa la Casa Albă pentru a-i succede lui Donald Trump, potrivit AFP.

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a confirmat că renumărarea manuală a voturilor din acest stat nu a schimbat rezultatul primei numărători şi că Biden a câştigat.

„Cifrele reflectă verdictul poporului, nu o decizie a cancelariei secretarului de stat sau a instanţelor sau a uneia din campaniile electorale”, a declarat presei oficialul, care este republican, potrivit Agerpres.

Echipa lui Trump mai contează încă pe răsturnarea rezultatelor în parlamentele unor state unde republicanii sunt majoritari, afirmă trei surse ale Reuters care cunosc planurile respective. În primul rând este vorba despre Michigan şi Pennsylvania, dar, chiar dacă Trump ar fi declarat câştigător în aceste state, nu va fi suficient pentru a trece pe primul loc în faţa lui Biden, în Colegiul Electoral.

Reuters arată că pentru a obţine un nou mandat actualul preşedinte ar avea nevoie de răsturnarea rezultatelor votului deja consemnate în trei state, de susţinerea Congresului SUA şi probabil chiar a Curţii Supreme, iar un astfel de eveniment ar fi fără precedent în istoria modernă a Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri