Germania va restricționa drastic întâlnirile private între familii, cel puțin până la Crăciun, arată un document obținut de Reuters. Va introduce purtarea obligatorie a măștii la școală și va reduce la jumătate numărul elevilor aflați fizic într-o clasă.

Guvernul federal planifică rerestricționarea contactelor între persoane care nu locuiesc sub același acoperiș, astfel încât maximum două persoane să aibă permisiunea de a intra într-o altă casă decât cea în care locuiesc.

Un proiect consultat de Reuters, citat de Biziday, arată că oamenii vor fi îndemnați „să se abțină complet de la petreceri private”, cel puțin până la Crăciun. Autorităților vor și înjumătățirea numărului de elevi prezenți fizic într-o clasă, prin introducerea cursurilor în regim mixt, prin rotație.

Cancelarul Angela Merkel și șefii celor 16 landuri se vor consulta, înainte de adoptarea acestor măsuri. Reuters scrie că, după măsura închiderii restaurantelor și barurilor, numărul de noi infecții nu mai crește exponențial, dar nici nu pare să scadă.

Germania a înregistrat 520 de mii de cazuri COVID-19 până la sfârșitul lunii octombrie, dar numărul a crescut cu 50% până la 780 de mii de cazuri în primele două săptămâni ale lunii noiembrie. În aceeași perioadă, numărul pacienților de la terapie intensivă a crescut cu 70%, ducând la blocaje regionale.

În weekend, mai mulți lideri politici germani au avertizat că sunt împotriva relaxării măsurilor actuale.

145 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here