Caută
Close this search box.

Grecia îşi închide şcolile şi intră în lockdown naţional

Grecia a decis, spre nemulţumirea profesorilor, să închidă liceele şi colegiile începând de luni, ca parte a instituirii unui lockdown la nivel naţional pentru cel puţin trei săptămâni în speranţa stopării pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

„Închiderea şcolilor ne afectează”, a declarat preşedintele Uniunii Profesorilor de gimnaziu, Theodoros Tsouchlos. Deoarece „învăţământul la distanţă nu poate înlocui prezenţa fizică a elevilor în clasă”, a afimat el, temându-se că închiderea liceelor şi a colegiilor în Grecia ar putea fi prelungită peste termenul de trei săptămâni.

Pentru acest al doilea lockdown strict decretat în mai multe ţări europene, majoritatea guvernelor au decis să menţină şcolile deschise, precum Franţa, Anglia, Germania şi Irlanda.

Însă, la fel ca în primăvară, Grecia a decis să acţioneze preventiv şi să impună „cursuri online” pentru toţi elevii de colegiu şi liceu, la fel ca în România – unde au fost închise toate şcolile -, Italia, Slovacia, Belgia şi Austria.

Doar grădiniţele şi şcolile primare vor rămâne deschise în Grecia, potrivit Agerpres. Dar pentru cât timp, se întreabă preşedintele asociaţiei profesorilor greci, Thanasis Kikinis.

„Judecând după evoluţia virusului”, el s-a declarat „aproape sigur că şi şcolile primare se vor închide în curând”, ca şi la primul lockdown.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri