Caută
Close this search box.

Guvernul vrea să înființeze Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Guvernul Orban vrea să înființeze Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Anunțul a fost făcut de secretarul general al Cabinetului, Antonel Tanase, care a explicat că noua instituție va proteja împotriva atacurilor cibernetice și va opri plecarea în străinătate a experților români.

Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, a anunțat că experții Cabinetului pregătesc apariția unei noi instituții, Directoratul Național de Securitate Cibernetică. El susține că astfel va crește protecția împotriva atacurilor cibernetice și va fi ținută în țară forța de muncă înalt calificată.

„România are nevoie de o nouă abordare matură, fermă în tot ceea ce înseamnă zona civilă a securității cibernetice…. Noul directorat va crea cadrul adecvat de lucru pentru specialiștii români în domeniul securității cibernetice şi va avea o grilă de salarizare competitivă, generând o dezvoltare sustenabilă a acestui domeniu la nivel național cu efecte benefice și imediate în econmia națională. Prin noul Directorat se vor putea crea nuclee de excelență ce vor contribui la stoparea hemoragiei de creiere și la menținerea în țară a forței de muncă înalt calificate care în prezent migrează peste hotare”, a explicat, pe Facebook, Antonel Tănase, preluat de Mediafax.

Potrivit cifrelor prezentate de reprezentantul Guvernului, peste 43.000 de specialiști IT au plecat din România pentru a lucra peste hotare, iar alți 6.100 de specialiști IT lucrează online din țară, dar exclusiv pentru firme din străinătate, majoritatea ca freelanceri.

În prezent, România se află în competiție cu Belgia, Germania, Lituania, Luxemburg, Polonia și Spania pentru a găzdui Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Procedura de selectare a fost lansată pe 28 octombrie, iar decizia, care necesită acordul comun al statelor membre, se va lua pe 9 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri