Caută
Close this search box.

În Bucureşti, încă 30 de paturi de ATI la un spital privat și 17 la spitale publice

Premierul Ludovic Orban a declarat că de săptămâna viitoare capacitatea de tratare a pacienţilor COVID în Bucureşti va creşte cu 30 de paturi de terapie intensivă, care urmează să fie asigurate de un spital privat, plus alte 17 locuri suplimentare la spitale publice din Capitală.

Premierul a mai spus că obligaţia autorităţilor este de a identifica locuri pentru toţi pacienţii care au nevoie de tratament în secţiile de terapie intensivă.

„Avem în plan creşterea capacităţii de tratare şi în Bucureşti, urmează să punem în funcţiune de săptămâna viitoare, cred că vor fi 30 de paturi de terapie intensivă la un spital privat, care s-a arătat dispus să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID, a mai fost şi în perioada stării de urgenţă.

De asemenea, avem încă cinci paturi suplimentare la Malaxa, de asemenea vor fi încă 12 paturi suplimentare la spitale care sunt incluse în Ordinul ministrului Sănătăţii. Sigur, căutăm în continuare posibilităţi de a creşte capacitatea de tratare”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

În București nu mai sunt locuri la ATI și 15 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2, aflați în stare gravă, sunt transferați la spitale din regiunea Moldovei, cu ajutorul unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri