Spitalul Județean de Urgență se pregătește de inaugurarea celui de-al treilea heliport din țară, după cele din Oradea și București. Acesta va fi destinat pacienților în stare gravă care necesită transport către clinici universitare din alte orașe.

Spitalul Județean de Urgență Bistrița își va moderniza și Unitatea de Primiri Urgențe și secțiile sale exterioare din oraș.

La Bistrița Năsăud se lucrează în ritm accelerat pentru finalizarea lucrărilor la noul heliport al Spitalului Județean de Urgență. Reprezentanții Consiliului Județean Bistrița spun că problema transportului cazurilor complexe către clinici universitare din regiune va fi astfel rezolvată și că transferul pacienților cu elicopterul va micșora timpii de intervenție cu până la jumătate de oră.

Am luat decizia să construim un heliport care a fost bugetat integral din bugetul propriu al CJ cu o suma aproximativa de 1, 7 milioane de euro, el e în faza foarte avansata și daca ne lasă temperatura de afara el vă fi inaugurat în acest an, pe final de 2020, a declarat Radu Moldova, președintele CJ Bistrița-Năsăud, citat de TVR.

Construirea heliportului face parte dintr-o investiție amplă în modernizarea Unității de Primiri Urgențe pentru care Consiliul Județean Bistrița a suplimentat fondurile europene deja existente cu 1,5 milioane de euro.

Recent, municipiul Bistrița a intrat în carantină din cauza incidenței mari a cazurilor de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here