Caută
Close this search box.

Investitorii spanioli de la Dinamo s-ar fi împrumutat de la cămătari, Contra ar fi luat zero euro

dinamo

Câțiva cetățeni au apărut într-una dintre zilele trecute la hotelul lui Negoiță. Îl căutau pe Dorin Șerdean, președintele clubului, și cereau să le fie returnați banii pe care ei i-ar fi împrumutat fostului viceprimar din Alba Iulia și asociaților lui spanioli.

Pablo Cortacero a susținut că el ar fi fost reprezentantul unui fond de investiții secret și foarte bogat, dar el și prietenii cu care a venit la Dinamo ar fi împrumutat de la câțiva cetățeni banii cu care au creditat clubul, în ultimele trei luni.

Suma: 600.000 de euro. Respectivii au apărut într-una dintre zilele trecute, în hotelul lui Ionuț Negoiță. Veniseră să ceară banii înapoi. Surse care au asistat la scenă povestesc că oaspeții neinvitați nu l-au găsit pe Dorin Șerdean, pe care-l căutau, istoriseşte GSP.

I-a întâmpinat numai Marius Iorga, șeful departamentului de scouting. De ce îl căutau pe Șerdean?

El ar fi fost omul de legătură când ei au oferit sumele cu care Cortacero a creditat clubul Dinamo. Șerdean, fost viceprimar în Alba Iulia și jucător de șah, a fost prezentat drept președinte executiv, după ce ibericii au preluat conducerea echipei.

El a afirmat în octombrie că noul management achitase datorii vechi și că astfel evitase depunctarea: „Am închis cazurile Nistor, Mihalcea, Uhrin. Stăm bine financiar, chiar foarte bine”.

În realitate, Dinamo doar redirecționase către unii dintre creditori banii pe care îi primise din drepturile TV, 230.000 de euro. Cortacero, Șerdean și ceilalți nu aduseseră atunci nici un leu în plus față de cei 600.000 de euro, pe care creditorii pretind să îi primească înapoi.

Cortacero cunoștea proveniența acelei sume și știa că le este dator ardelenilor, care ar avea și ei unele legături în Spania. Soluția pe care a găsit-o Pablo, deocamdată? I-a mandatat și pe ei să caute un cumpărător pentru clubul Dinamo. Între timp, caută și el să îi predea clubul cuiva.

Misiunea arată ca una imposibilă, din cauza datoriilor imense pe care le-au acumulat Negoiță și spaniolii. Ar fi de plătit până în vara anului viitor 5 milioane de euro din urmă și 7 milioane de euro, pentru susținerea bugetului din campionatul acesta.

Pe de altă parte, Cosmin Contra a anunțat că va pleca de la Dinamo, iar apoi a dezvăluit cum a fost păcălit de Juan Melero Marin să preia echipa, după sosirea spaniolilor la București.

Fostul selecționer a spus, în direct la Digi Sport, că nu a primit nici un ban, în cele trei luni petrecute la Dinamo. Mai mult decât atât, Contra spune că a fost folosit de oamenii din noua conducere.

„Nu știu dacă au intrat banii. A apărut o știre, că eu am primit bani mulți la semnătură. Eu, după trei luni de muncă și cu toate aceste probleme, n-am primit nici un euro! Au fost cheltuieli zilnice, am dat 7.000 de euro avans la un apartament, bani pe care îi voi pierde dacă plec de la Dinamo acum.

Proiectul a fost doar din vorbe. Am cheltuit bani aici, dar am făcut-o din plăcere, am vrut să fie totul bine. Din păcate, am fost folosit. Am avut încredere în Juan Melero, îl știam de când am antrenat la Getafe, dar el nu a mai făcut parte din acest proiect.

El mi-a dat garanții că spaniolii sunt de încredere, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Mă simt dezamăgit, mă simt folosit, dar în viață trebuie să ai și lucruri din astea. Eu am încercat să-mi fac treaba cât mai bine.

Singurul meu regret este că n-am reușit să dau satisfacție acestor suporteri, nu le-am dat nici o bucurie. Ei au demonstrat iubirea față de club, noi n-am fost la înălțimea lor. E singurul meu regret, e singura lor bucurie”, a spus Cosmin Contra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri