Caută
Close this search box.

IPS Teodosie ameninţă că dă în judecată autorităţile, dacă interzic pelerinajul de Sf. Andrei

îps teodosie

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, susține că va chema în instanță autoritățile naționale și județene, dacă vor interzice pelerinajele la Mănăstirea „Sfântul Andrei”, din județul Constanța, la sfârșitul acestei luni.

„Cum să nu ajung eu la peșteră, în ziua Sfântului Andrei? Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar eu cred că pot să ajungă toți românii”, a anunțat IPS Teodosie, la postul de radio al Arhiepiscopiei, potrivit Dobrogea Live, citat de Ziare.com.

El susține că nu există nici un motiv pentru care să fie interzise evenimentele religioase de la lăcașul de cult, cu ocazia sărbătorii Sf. Apostol Andrei. Ierarhul amenință în prima fază că, dacă pelerinajul va fi interzis, va căuta niște avocați foarte serioși, pentru a ataca în instanță decizia.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși, pentru că nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră spirituală. Vom ține toate regulile, este un loc atât de larg acolo”, a precizat IPS Teodosie.

Ulterior, IPS Teodosie a revenit, afirmând că e mai bine să nu mai aștepte o decizie a autorităților și să obțînă singur o decizie în instanță, favorabilă organizării pelerinajului: „Trebuie să avem chiar o sentință în sensul acesta și vom face o intervenție. (…) voi căuta cei mai iscusiți juriști, care deja m-au contactat”, a adăugat IPS Teodosie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri