Caută
Close this search box.

IPS Teodosie pierde în instanță, după ce a contestat decizia autorităților de interzicere a pelerinajelor

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins miercuri cererea Arhiepiscopiei Tomisului, de suspendare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice participarea la pelerinaje a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Decizia instanței nu este definitivă.

Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 – 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii… Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, este decizia de miercuri a Tribunalului Constanţa.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a mers marți la Tribunal pentru a-și susține cauza, el spunând că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare şi la religie.

Vrem ca astăzi să ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peştera Sfântului Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 şi pe 30 noiembrie. De asemenea, iată, aceste restricţii prin care creştinii nu au voie să intre în biserică nu sunt fireşti. Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi trebuie să-i îmbolnăvim de plămâni? Eu simt nevoia să-i apăr.
Ca păstor îmi apăr turma cea cuvântătoare, oamenii de credinţă. Credincioşii mi-au cerut să fiu portavocea lor, să îi apăr, să li se dea voie să fie în biserică. Sunt drepturile noastre constituţionale, drepturile omului de asemenea specifică că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, libertatea de religie.
Nu facem niciun abuz, dimpotrivă, vrem să oprim nişte exagerări, ca să nu le zic abuzuri, deşi sunt, ca să putem să ne întâlnim datele credinţei noastre. Avem dreptul acesta şi prin Constituţie, şi prin Carta drepturilor omului, astfel încât trebuie să ni se pună nouă dreptul la libertate care ne-a fost îngrădit„, a susținut IPS Teodosie, înainte de a intra în sala de judecată, potrivit Agerpres.

Tribunalul Constanţa a admis luni cererea Arhiepiscopiei Tomisului de preschimbare a termenului de judecată pentru 24 noiembrie, după ce iniţial fusese stabilită data de 4 decembrie, în procesul intentat cu privire la hotărârea CJSU ce interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi.

Decizia instantei poate fi atacată în decurs de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri