Caută
Close this search box.

Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, taie şi spânzură. Dă afară peste 100 de salariaţi

Iulian Dumitrescu

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova a aprobat, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu, reducerea aparatului propriu cu 101 posturi.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Consiliul Judeţean Prahova va avea, în aparatul propriu, un număr de 146 de posturi, faţă de 247 câte sunt în prezent. În şedinţa de astăzi, (…) consilierii judeţeni din Prahova au aprobat, cu largă majoritate, proiectul iniţiat de preşedintele Iulian Dumitrescu privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia”, se precizează într-un comunicat al CJ Prahova, transmis Agerpres.

Conform sursei citate, posturile din noua organigramă vor fi ocupate conform prevederilor legale, pe bază de concurs.

Potrivit proiectului aprobat, restructurarea determină o economie la bugetul instituţiei, previzionat pentru anii 2021-2024, de circa 48 de milioane de lei, respectiv 12 milioane de lei anual.

Preşedintele Iulian Dumitrescu a anunţat, totodată, că urmează desfiinţarea a două direcţii ale CJ Prahova, acestea însumând alte 164 de posturi, precum şi evaluarea celorlalte structuri şi instituţii ale administraţiei publice judeţene.

„Restructurarea are drept scop gestionarea eficientă a resurselor financiare limitate şi reducerea cheltuielilor de personal, precum şi îmbunătăţirea şi eficientizarea funcţionalităţii activităţii aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Prahova prin aplicarea principiilor meritocraţiei şi responsabilităţii”, se menţionează în proiectul de hotărâre iniţiat de Iulian Dumitrescu.

Preşedintele CJ Prahova anunţa, pe 5 noiembrie, că propune reducerea aparatului de specialitate al instituţiei cu aproape o jumătate din numărul de posturi existente, dar şi desfiinţarea a două direcţii din subordine. Iulian Dumitrescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că actuala structură de personal este „plafonată şi plină de pile de partid”, astfel că, în actuala formulă, obiectivele pe care şi le-a propus nu pot fi îndeplinite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri