Președintele-ales, Joe Biden, a ținut un discurs cu ocazia Zilei Recunoștinței, în care le-a cerut americanilor să renunțe la sărbători, în condițiile în care numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească.

„Cred că meritați să auziți adevărul de la președintele vostru. Trebuie să încetinim răspândirea virusului. Le datorăm asta medicilor, și asistentelor, și lucrătorilor din prima linie… Le datorăm asta compatrioților noștri”, a spus Joe Biden în discursul său.

Joe Biden: ,,Suntem în război cu virusul, nu între noi”
„Ne-a divizat, ne-a înfuriat, ne-a învrăjbit unul împotriva celuilalt. Știu că țara a obosit de la această luptă, dar să nu uităm – suntem în război cu virusul, nu între noi”, a mai declarat președintele-ales.

Joe Biden spune că pandemia a adus durere, pierderi și frustrare și că a costat multe vieți, încuranjându-i pe americani să aibă multă răbdare în lupta cu Covid-19: „Trebuie să ne întărim forțele, să ne dublăm efortul și să se angajăm din nou în luptă”.

Președintele-ales, discurs cu ocazia Zilei Recunoștinței

Oficialul i-a rugat pe americani să nu sărbătorească Ziua Recunoștinței ca de obicei, spunând că, în loc să petreacă într-o adunare mare, el își va petrece sărbătoarea alături de soția sa, Jill, de fiică și de ginere, în vreme ce restul familiei va petrece în grupuri mici.

Președintele-ales a promis că pandemia se va sfârși: „Știu că putem și vom învinge acest virus. Viața se va întoarce la normal, vă promit.”

„Cred că această perioadă cruntă de diviziune… va face loc unui an de lumină și unitate”, a mai explicats Joe Biden.

 

132 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here