Caută
Close this search box.

Joe Biden numeşte consilieri la Casa Albă încă nouă membri ai echipei sale de campanie

joe biden

Joe Biden a numit zece membri ai echipei sale de campanie – dintre care jumătate femei şi un influent ale de culoare – care să-l consilieze la Casa Albă, unde urmează să se instaleze la 20 ianuarie, relatează AFP.

Fostul vicepreşedinte american îşi continuă pregătirile, fără să aştepte ca Donald Trump să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

După ce a desemnat săptămâna trecută un democrat cu experienţă, Ron Klain, în funcţia de secretar general al Casei Albe, el a anunţat ale nouă nominalizări, inclusiv a directoarei campaniei sale electorale, Jen O’Malley Dillon, în vârstă de 44 de ani, în funcţia de adjunctă a secretarului general.

Jen O’Malley Dillon este prima femeie care a condus o campanie prezidenţială încununată cu succes din istoria Partidului Democrat. Joe Biden a reţinut apropiaţi, precum fostul său şef de cabinet Steve Ricchetti şi vechiul său prieten Mike Donilon, pentru a-i deveni consilieri.

Unul dintre principalii săi aliaţi în comunitatea afroamericană, Cedric Richmond, în vârstă de 47 de ani, ales în Louisiana, urmează să părăsească Camera Reprezentanţilor pentru a se instala consilier la casa Albă însărcinat cu relaţii cu societatea civilă – Office of Public Engagement.

Richmond, în vârstă de 47 de ani, a jucat un rol activ în campania lui Biden, pe care a coprezidat-o la nivel naţional.

Ales de şase ani, el şi-a dovedit capacitatea de a lega relaţii cu aleşi republicani, o calitate care ca fi utilă viitoarei administraţii, în cazul în care Senatul rămâne republican după tururile doi din Georgia.

Dana Remus, o fostă profesoară de drept, care a lucrat la Fundaţia Obama, urmează să preia conducerea serviciilor juridice ale preşedinţiei americane.

Aceste personalităţi reflectă angajamentul lui Joe Biden a de ”a forma un Guvern care să reprezinte America, care să aibă expertiză şi care să poată obţină rezultate pentru familiile muncitorilor din prima zi” a mandatului său, a anunţat într-un comunicat echipa sa de tranziţie.

Joe Biden se pregăteşte să depună jurământul la 20 ianuarie, în pofida faptului că Donald Trump continuă să conteste rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Directoarea Serviciilor generale ale administraţiei federale Emily Murphy, un funcţionar de rang înalt care este necesar să-l declare pe Joe Biden ”învingătorul evident” al alegerilor pentru a lansa, astfel, procesul oficial al tranziţiei de la preşedintele în exerciţiu a preşedintele-ales, a rămas tăcută, relatează Reuters.

Emily Murphy acţionează în conformitate cu jurisprudenţa şi va lua această decizie atunci învingătorul scrutinului de la 3 noiembrie va fi evident, a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt a serviciului.

Joe Biden a obţinut, potrivit presei americane, 306 de mari electori în Colegiul Electoral – în care avea nevoie de 270 pentrua fi ales -, iar Donald trump 232.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri