Caută
Close this search box.

Judecătorul de fier Bogdan Mateescu candidează la şefia CSM

bogdan mateescu

Judecătorul Bogdan Mateescu a anunțat că va candida pentru președinția Consiliului Superior al Magistraturii, afirmând că este nevoie de o consolidare a Consiliului, „decredibilizarea sa fiind extrem de dăunătoare”.

„După o atentă analiză, am luat hotărârea de a candida pentru preşedinţia Consiliului Superior al Magistraturii. Le-am împărtăşit hotărârea mea colegilor din CSM astăzi (considerând corect ca ei să fie cei care să o cunoască primii), iar acum o fac şi aici, public, asumându-mi tot ceea ce urmează”, a scris Bogdan Mateescu pe contul de Facebook.

Mateescu susține că decenţa, asumarea, profesionalismul, dialogul onest şi constructiv, responsabilitatea, respectul sunt valori în care crede „cu tărie şi care trebuie ataşate ideii de consolidare a Consiliului, decredibilizarea sa fiind extrem de dăunătoare”.

Potrivit lui Mateescu, este esenţial pentru magistratură, dar şi pentru societate „un Consiliu coerent, care să contribuie cu toată energia lui şi cu toată forţa argumentelor miilor de magistraţi la îmbunătăţirea cadrului legal care să le apere cu adevărat independenţa, în contextul imensei responsabilităţi pe care o poartă”.

„Un Consiliu care să depună toate eforturile posibile pentru a fi îndeplinite condiţiile necesare înfăptuirii unui act de justiţie de calitate în beneficiul cetăţenilor, dar şi pentru a asigura păstrarea standardelor de demnitate şi de conduită ataşate statutului de magistrat”, a mai precizat judecătorul Bogdan Mateescu.

Judecătorul Bogdan Mateescu a criticat în repetate rânduri activitatea Inspecției Judiciare a CSM și a cerut, alături de alți membri ai Consiliului, demisia șefului IJ, Lucian Netejoru.

În luna iulie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis o cerere a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) de redeschidere a anchetei într-un dosar pe numele judecătorului Bogdan Mateescu, membru al CSM, dosar închis în 2018 de DNA.

Dosarul redeschis de Curtea Supremă la solicitarea SIIJ priveşte plângerea a doi membri PSD din Govora împotriva judecătorului CSM Bogdan Mateescu, fost președinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, a tatălui său, primar în Govora, Mihai Mateescu, şi a unui fost senator PNL, Marin Cotescu. Plângerea vizează presupuse infracţiuni de corupţie comise de judecător şi tatăl lui primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri