Caută
Close this search box.

Jurnaliştii nemţeni susţin că urmează arestări, inclusiv doi lideri PSD, legate de tragedia de la Spitalul Judeţean

psd

Presa locală din Piatra Neamț anunță că, în doar câteva zile, ar urma să aibă loc arestări, în dosarul penal deschis după tragedia de la Secția AȚI a Spitalului Județean. Ar urma să fie reținuți doi foști manageri PSD ai spitalului, Lucian Micu și Silviu Verzea.

„Surse neoficiale care urmăresc ancheta condusă de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul General, și care cunosc și modul ferm de lucru al acestuia, susțin că e doar o chestiune de zile până ce acesta va semna mandate de reținere și va propune judecătorului emiterea mandatelor de arestare pentru primii suspecți, în cazul celor 10 pacienți uciși cu zile, în incendiul de la ATI, din Spitalul Județean Neamț.

Sunt mai multe nume vizate în pronosticurile acestor surse, dar cele mai vehiculate sunt ale ex-managerului Lucian Micu (care a demisionat ieri) și medicului Silviu Verzea (director medical la momentul incendiului și manager înaintea lui Micu, scrie vestea.net, demisionar și el din funcția respectivă, după scandalul cu pacienții ținuți ca vitele, câte 10-14 ore, în curtea spitalului)”.

O echipă formată din procurori de la Parchetul General, polițiști și specialiști în investigarea incendiilor, a început cercetarea la fața locului, în cazul incendiului de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau în incendiul de la Maternitatea Giulești.

Marius Iacob a declarat că cercetarea la fața locului ar putea dura și două zile, iar la aceasta participă specialiști în incendii, de la INSEMEX Petroșani, specialiști de la Institutul Național de Criminalistică și de la Poliția Română.

“Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetare la fața locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura și două zile. Vom intra echipați corespunzător și vom lua toate măsurile de prevenție, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus Iacob.

Procurorii au deschis un dosar penal în rem pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secția ATI, din incinta Spitalului Județean Neamț, soldat cu 10 morți, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri