Caută
Close this search box.

„Justiţia a murit!” Ce spune Cristian Adomniţei despre condamnarea sa la închisoare cu executare

cristian adomnitei

Fostul șef al Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, condamnat la trei ani și două luni de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual, susține că se consideră în continuare nevinovat, precizând că instanța i-a respins cererea de a fi testat la poligraf.

Cristian Adomniței este supranumit „Asteluţei” pentru că odinioară, întrebat de jurnalişti câte stele sunt pe steagul UE, a fost incapabil să dea un răspuns corect.

El scrie pe Facebook că „după o lungă și grea suferință, justiția a murit”, el reacționând astfel la decizia Tribunalului Iași din această săptămână, prin care a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție.

„5 ani am respectat tot ceea ce ați dispus. Nu am dat crezare tuturor celor care mi-au spus că, prin tot ceea ceea ce faceți, expuneți prea limpede un punct de vedere, nu am cerut strămutarea cauzei, nu v–am recuzat.

Deși a fost evidentă lipsa dumneavoastră de curiozitate cu privire la vinovăția sau nevinovăția mea, încă de când ați respins cererea mea de a fi testat poligraf, deși a fost evidență toleranță dumneavoastră față de implicarea SRI în dosarul meu, încă de la momentul în care ați precizat că vă veți pronunța odată cu fondul asupra cererii avocaților de a exclude interceptările SRI, fiind evident că, odată cu fondul, nu ați mai fi putut înlătura fizic interceptările de la dosar, așa cum cer Curtea Constituțională și Înalta Curte de Casație și Justiție, deși ați sfidat orice aparență de respectare a principiului egalității armelor, atunci când ați acceptat doar interceptările SRI trunchiate și scoase din context pe care le folosea DNA, nu și pe cele, tot ale SRI, din care reieșea că denunțătorul lor raporta opozanților mei politici, consultându-i cu privire la demersurile viitoare în ceea ce mă privește, v-am acordat prezumția de nevinovăție. Deși, pentru mine, nu era o datorie de serviciu”, a scris Adomniței, pe pagină sa de Facebook.

Fostul președinte al Consiliului Județean Iași a mai spus că nu s-a temut niciodată de Justiție pentru că s-a considerat nevinovat și că s-a dus singur la poligraf pentru a aduce în față instanței o proba de nevinovăție.

„Am crezut că ați citit ce scrie în cărțile de drept, că poligraful poate da rezultate fals pozitive, nu fals negative și că, în situațiile în care o persoană își susține nevinovăția de la început și trece testul poligraf, organele judiciare trebuie să acorde poligrafului valoarea unui mijoc de proba. Și că nu va veți asumă să condamnați un om evident nevinovat. Într-un stat de drept, hotărârile judecătorești, bune sau proaste, trebuie respectate. Iar eu am să le respect, indiferent de situație: sunt un om demn, m-am născut liber și voi muri liber, indiferent de lagărele pe care mi le prescrieti. Înțeleg că e mai bună mâncarea deținuților acum, decât era la Sighet. Într-o justiție care tranzitioneaza de la cea hidos și politic represivă, a fostului regim, către una a statului de drept, într-o justiție în care au început să pășească, elegant, discret, doamne cu pantofi albaștri, mă întreb dacă doar aleatoriul m-a adus în față unei cizme de cauciuc rusești. Sau a unui bocanc securist”, adaugă Cristian Adomniței.

Fostul șef al Consiliului Județean Iași Cristian Adomniței a fost condamnat vineri la trei ani și două luni de închisoare cu executare în Dosarul Albumul, care viza unele nereguli referitoare la un contract pe care CJ Iași l-a încheiat cu o firma, pentru promovarea județului.

Decizia a fost luată de către Tribunalul Iași și nu este definitivă.

Magistrații ieșeni l-au condamnat pe fostul șef al CJ Iași Cristian Adomniței la trei ani și două luni de închisoare cu executare, alte trei persoane fiind condamnate în același dosar la pedepse cu închisoarea cuprinse între patru ani și patru luni și patru ani și șapte luni.

Astfel, Teodora Jinga și Carmen Irimescu, ambele funcționare în cadrul CJ, au fost condamnate la câte patru ani și patru luni de închisoare, în timp ce Letiția Popa, administrator de firma, va stă după gratii patru ani și șapte luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri