Caută
Close this search box.

Lacrimi și durere pe Planetă: A MURIT MARADONA, legenda fotbalului mondial

La numai 60 de ani, legenda fotbalului mondial Diego Armando Maradona a murit, lăsând o întreagă planetă îndoliată.

Vesti cutremuratoare din Argentina!

Maradona era intr-o casa din localitatea Tigre, dupa operatia suferita in urma cu cateva saptamani. Zeul Argentinei a facut stop cardio-respirator.

Maradona, autorul principal al titlului mondial cucerit de Argentina în 1986, în Mexic, dar și al altor uriașe performanțe, se lupta cu dependenta de alcool si cu depresia. Medicii l-au internat pentru un control de rutina la inceputul lunii, apoi l-au operat de urgenta dupa ce i-au gasit un cheag de sange pe creier.

Vestile venite de la doctori anuntau ca starea de sanatate a lui Maradona se imbunatateste ‘pe zi ce trece’ si ca D10S se recupereaza peste asteptari in urma interventiei suferite.

Maradona era considerat, la egalitate cu marele brazilian Pele (Edson Arantes do Nascimento, acum în vârstă de 80 de ani), numărul 1 mondial în fotbalu tuturor timpurilor!

A jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A participat la patru turnee finale ale Campionatului mondial de fotbal F.I.F.A., incluzând Cupa Mondială din 1986, când, în calitate de căpitan de echipă, a condus Argentina spre titlul final, învingând aproape singur Anglia în semifinale și RFG în finală.
A fost operat de curând pe creier. La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

”Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferinţe de presă.

Maradona fusese transferat la clinica respectivă după o primă spitalizare în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Intervenţia chirurgicală de marţi a durat aproximativ două ore.

Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat, de altfel, cu Napoli, două titluri în Seria A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri