Caută
Close this search box.

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, respinge să fie susţinut de PSD, pentru postul de prim-ministru

dacian cioloş

Dacian Cioloș a anunțat că nu mă interesează o eventuală susținere din partea PSD, pentru postul de prim-ministru. Ciolacu nu exclusese anterior ca PSD să îl susțînă pe Cioloș, pentru ca Orban să nu mai fie premier.

„Înțeleg că există interpretări, cum că domnul Ciolacu a zis că nu exclude un vot în viitorul Parlament, pentru un guvern condus de mine.

Răspunsul meu e simplu. Nu mă interesează părerea PSD și a domnului Ciolacu, pentru că nu avem nici un gând de a colabora politic cu acest partid, care a făcut atât de mult rău României. Și, ca să fie clar, nici nu vom avea nevoie de PSD”, a scris Cioloș, pe Facebook.

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă l-ar vota în funcția de șef al guvernului pe Dacian Cioloș, Ciolacu nu a exclus acest lucru și a subliniat că PSD va negocia cu toate partidele, în afară de PNL, formarea unei majorități.

”Discuțiile din interiorul partidului sunt foarte clare: nu vom participa la o guvernare cu PNL, sub nici o formă. Și sub nici o formă nu vom vota un guvern minoritar al PNL, indiferent de ofertele venite către diferiți lideri ai PSD, inclusiv mie, sau o ofertă de participare la guvernare.

Nu putem, România nu poate continua cu acest prim-ministru, după aceste luni dezastruoase pentru sănătatea românilor și pentru economia românilor. Nu există un domeniu de activitate economică în care acest guvern să fi luat măsuri coerente”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Nu veți participa la guvernare cu acest prim-ministru. Dar cu un alt prim-ministru ați putea participa?”, a fost întrebat în continuare liderul PSD. ”Nu, nu vom participa cu PNL. Categoric”, a subliniat Ciolacu. ”Cioloș dorește să fie prim ministru, pe el l-ați vota?”, a fost întrebat Ciolacu din nou.

”Nu știu. Haideți să vedem cine se plasează pe primul loc. Constituțional, partidul care se clasează pe primul loc este chemat primul pentru a desemna un prim-ministru și, pe urmă, să aibă perioada pentru a-și forma majoritatea”, a răspuns șeful PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri