Caută
Close this search box.

Lockdown în Italia. Protestatarii și oficialii locali își arată furia față de Guvern

covid-19

Regiunile italiene își exprimă furia față de guvern pentru noi blocaje instituite din cauza numărului record de infectări cu coronavirus.

Oficialii locali și unii protestatari și-au exprimat furia față de guvernul italian cu privire la restricțiile care au intrat în vigoare vineri în patru regiuni foarte afectate de pandemia de coronavirus. Acestea sunt Lombardia, Piemont, Valle d’Aosta și Calabria, scrie CNN.

În nordul Italiei, câteva sute de oameni s-au adunat joi seară în orașul Bergamo, unul dintre orașele cele mai afectate de primul val al pandemiei, pentru a protesta împotriva noilor măsuri care ordonă oamenilor să rămână acasă, cu excepția necesităților esențiale, a sănătății sau muncă.

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a apărat decizia guvernului de a declara cele patru regiuni drept „zone roșii”. El a mai spus că deciziile privind noile restricții „nu pot fi câmpul unei bătălii politice”, adăugând că „singurul nostru dușman este virusul”.

Primarul care nu pune în aplicare restricțiile

Primarul localității Carolei, Francesco Iannucci, a declarat radiodifuzorului de stat RAI că nu va pune în aplicare noile măsuri de blocare, pur și simplu „fără a face niciun control” în baruri și restaurante.

Italia a raportat 35.505 de cazuri noi joi, aducând totalul la 824.879 de la începutul pandemiei. Țara a raportat, de asemenea, încă 445 de decese, ajungând la numărul de morți la 40.192.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri