Caută
Close this search box.

Mai multe agenţii de turism se pregătesc de faliment

turism

Administratorii mai multor agenții de turism din România au lansat procedurile de intrare în hibernare, pe termen nedefinit.

Specialiștii din turism intervievați de Ziare.com spun că de aici până la faliment nu mai este decât un pas. „Pandemia ne-a inghenuncheat, iar statul ne-a dat ultima lovitură”.

„Foarte multe dintre micile agenții de turism din România au început să tragă obloanele, pentru că s-au terminat resursele financiare și nu mai au bani să susțînă cheltuielile curente și atunci prima opțiune ar fi intrarea într-un soi de conservare.

Deja este din ce în ce mai clar că și sezonul de iarnă este compromis, după ultimele vești pe care statul ni le-a dat și aseară, și astăzi. Deja ne-au pus pe butuci”, spune Dumitru Luca, șeful Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) din România.

Pe de altă parte, consultantul în turism Traian Bădulescu este de părere că agențiile preferă să își suspende activitatea în mod onorabil, fără a rămâne cu restante față de clienți, țînând cont de incertitudinea acestei perioade.

„Aceste agenții așteaptă vremuri mai bune pentru a reveni în forță atunci când se va putea. Ele preferă astfel să evite falimentul sau insolvența, suspendându-și activitatea. Este de apreciat că majoritatea agențiilor de turism s-au maturizat și au fost disciplinate.

În pofida pandemiei, nu am asistat la falimente și insolvențe declarate, cu o singură excepție cunoscută. Probabil că aceste agenții așteaptă prima parte a anului viitor, după încetarea iernii, pentru a vedea cum să-și reorienteze activitatea.

Nimeni nu știe la ora actuală când va exista următorul val de speranță – așa cum a fost în acest an, parțial, în luna iunie”, a mai spus Bădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri