Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu anunţă că nu permite ca Renate Weber să fie schimbată

ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că nu va permite ca Renate Weber să fie schimbată după alegeri, din funcția de Avocat al Poporului.

„Eu nu știu cum va fi schimbată Renate Weber și nu știu dacă este democratic. Vrem să ne întoarcem înainte de 1989? Să iasă Orban să spună că eu sunt Elena Ceaușescu și cu asta basta, conduc România după bunul meu plac și schimb pe toată lumea care nu-mi convine mie și cu asta basta. Să nu mai existe opoziție!

Ați mai auzit undeva în lume ca un președinte în exercițiu să atace partidul de opoziție? Păi fără opoziție nu mai există democrație”, a declarat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a afirmat că este nevoie de alegeri parlamentare, întrucât ”Parlamentul de astăzi are o majoritate remanentă, care împiedică adoptarea unor legi care sunt necesare și pe care oamenii și le doresc”.

Orban i-a îndemnat pe oameni să se întrebe dacă mai doresc ca Renate Weber să mai fie Avocatul Poporului sau dacă mai doresc ca ”oameni că Florin Iordache să ajungă în fruntea instituțiilor statului”.

”Din punctul meu de vedere, derularea campaniei electorale nu prezintă niciun risc suplimentar privitor la răspândirea virusului. (…) Modul în care organizăm ziua votului este de asemenea natură încât omul să se poată duce în siguranță la vot”, a declarat, sâmbătă, la Slobozia, premierul Ludovic Orban, într-o conferință de presă.

Premierul a explicat că este nevoie de alegeri parlamentare.

”Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-și pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu o să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului și o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituțională care au dus la creșterea dramatică a numărului de infectari. Mai vor că oameni că Florin Iordache să ajungă în fruntea instituțiilor statului? Dacă nu mai vor că oameni că Florin Iordache să ajungă în fruntea instituțiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor că PSD-ul să casapeasca economia, să inventeze noi și noi acte normative care să ducă România înspre faliment și înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri”, a mai declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri