Caută
Close this search box.

Marcel Vela s-a plimbat mascat, pe Calea Victoriei. Mulţumeşte bucureştenilor că poartă mască

marcel vela

Ministrul de Interne Marcel Vela a publicat un mesaj pe Facebook, în care povesteşte cum s-a plimbat pe Calea Victoriei, pentru a verifica dacă oamenii poartă măști de protecție împotriva coronavirus.

”Am văzut că oamenii respectă purtarea măștii. Le-am spus în gând: Mulțumesc!”, a scris Vela, pe Facebook.

”Mi-am găsit câteva momente pentru a ieși din minister și a privi lucrurile și din altă perspectivă. Am analizat deciziile luate, m-am gândit la cele viitoare și mai presus de toate am vrut să observ oamenii pe care-i întâlnesc.

Eu vin dintr-o comunitate mai mică, din Caransebeș, unde dacă ieșeam doi pași în afara instituției, lumea mă recunoștea. Ne salutam, cu mulți dintre ei rămâneam și mai stăteam de vorbă. Ajunsesem să-i simt, să știu ce-și doresc și, implicit, să fac lucrurile bazându-mă și pe sugestiile lor.

Cred că așa trebuie să funcționeze o societate normală: gândindu-ne unii la alții, respectându-ne reciproc, mai ales în această perioadă dificilă!

Așadar, ieri am făcut câțiva pași pe Calea Victoriei și am văzut că oamenii respectă purtarea măștii. Mergând printre ei, de sub masca mea de pieton anonim, le-am spus în gând: Mulțumesc!

Da, aș fi vrut să le mulțumesc chiar personal, ca ministru, dar mă simțeam fericit că oamenii sunt responsabili și nu era potrivit să stric o normalitate firească. Indiferent de convingeri, vârstă sau credințele personale, acesta este un mod civilizat de a ne dovedi respectul și grija pentru semenii noștri.

Până la urmă acest simplu gest de a purta masca este o protecție în primul rând pentru cel din fața noastră! Așa că le spun, acum și aici, un sincer MULȚUMESC tuturor bucureștenilor care au fost ieri pe Calea Victoriei, indiferent de oră…

Referitor la acest lucru îmi vine în minte o pildă: În jurul unei mese mari stăteau mulți oameni. În mijloc era o oală mare cu mâncare cu o lingură mai lungă decât mâna unui om. Fiecare dintre ei a încercat să mănânce cu acea lingură, dar nu a reușit nimeni de unul singur.

Abia când și-au dat seama că se pot ajuta hrănindu-se unii pe alții, s-au ridicat de la masă mulțumindu-și unii altora. Tot așa am convingerea că respectându-ne unii pe alții, ajutându-ne fiecare cu ce putem, la sfârșit ne vom scoate TOȚI măștile, sănătoși! Împreună vom reuși, dragi prieteni!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri