Caută
Close this search box.

Medicul erou de la spitalul din Piatra Neamţ este în stare gravă şi are COVID

Cătălin Denciu

Medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ, transferat la Bruxelles, este în continuare în stare gravă, informează luni seara Ministerul Sănătăţii.

„Membrii echipei medicale care tratează pacientul român au precizat că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost întreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav.

Pacientul este în continuare în stare gravă. În cursul zilei de 17 noiembrie va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor”, afirmă sursa citată de Agerpres.

Potrivit MS, echipa medicală a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, a fost stabilită şi modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie.

Ministrul Sănătății a vorbit într-un interviu pentru Digi24 despre starea medicului erou de la Piatra Neamț, Cătălin Denciu.

Medicul este în stare gravă, în Belgia i s-a făcut dializă. Înainte de a fi transferat în Belgia, i s-a făcut un test COVID, iar acesta a fost pozitiv, deși fusese infectat în primăvară. Medicul erou a şi donat plasmă în repetate rânduri, potrivit lui Nelu Tătaru.

„Noi am avut evaluarea făcută chiar atunci seara pentru el ca pacient cu arsuri. Locuri erau la Iași, la București, Floreasca și Bagdasar-Arsenie, și la Timișoara.

Dar reevaluarea la Floreasca, dimineața, când am ajuns aici, ne-a relevat arsuri pe 75% din suprafața corporală de gradul 2, A2, B și 3 și suspiciunea de arsuri pe căile aeriene superioare. Și atunci complexitatea acestui caz ne-a făcute să decidem transferul în străinătate, în Belgia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri