Caută
Close this search box.

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României – CCIR, a fost condamnat definitiv marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 8 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Iniţial, în august 2018, Mihail Vlasov primise o condamnare la Curtea de Apel Bucureşti de 9 ani şi 10 luni închisoare, pedeapsă scăzută de Instanţa supremă la 8 ani.

Judecătorii au constatat că infracţiunile din acest dosar sunt concurente cu infracţiunea de trafic de influenţă, pentru care Vlasov a fost condamnat definitiv în 2015 de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani, el fiind eliberat condiţionat în septembrie 2017. La pedeapsa cea mai grea, de 5 ani, judecătorii au aplicat un spor de 3 ani, el având de executat în final 8 ani închisoare.

În acelaşi dosar, Instanţa supremă a dispus încetarea procesului penal împotriva fiicei lui Mihail Vlasov, Ingrid Vlasov (la instanţa de fond primise un an cu suspendare), iar soţul acesteia, Marian Nedelcu, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare.

De asemenea, au fost condamnaţi: Rodica Luiza Grigorescu (secretar general CCIR) – 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, Mariana Rodica Suciu (director general la SC Romexpo SA) – 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, Nicolai Zdrobici – 2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendare, potrivit Agerpres. La Curtea de Apel Bucureşti aceştia primiseră închisoare cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri