Caută
Close this search box.

Milionarul Alexander Adamescu trage de timp, însă extrădarea este inevitabilă

alexander adamescu

Ministrul Justiție, Cătălin Predoiu, a declarat că, în ceea ce privește extradarea lui Alexander Adamescu, fiul fostului om de afaceri Dan Adamescu, acuzat de mituirea mai multor judecători de la Tribunalul București, aceasta este tergiversată de avocații milionarului.

Ministrul a precizat că, după decizia definitivă a Instanței Supreme din Marea Britanie, avocații lui Adamescu au găsit o nouă metodă de tergiversare.

Alexander Adamescu era căutat de autoritățile române, după ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă, în lipsă.

În 26 mai 2016, instanța supremă a decis definitiv arestarea preventivă în lipsă a lui Alexander Adamescu, în dosarul în care este acuzat că, împreună cu tatăl său, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mită 15.000 de euro și 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovenţa, de la Tribunalul București, pentru soluții favorabile în dosare de insolvență.

Avocații lui Adamescu au cerut să vină în fața Curții, cu o întrebare pe teme juridice, acțiune despre care ministrul Cătălin Predoiu a precizat că nu are multe șanse de reușită.

„În ceea cel privește pe cetățeanul Alexander Bogdan Adamescu, localizat în Marea Britanie, instanța britanică a dispus predarea, apel formulat de către persoană, respins. Adamescu a formulat permisiunea de a adresa o întrebare în față Curții Supreme din Marea Britanie, și până la soluționarea acestei întrebări cu privire la o interpretare juridică nu poate fi predat spre extrădare.

Din informațiile pe care le avem noi, această procedura urmează să se desfășoare mai rapid, și șansele ei sunt destul de mici, potrivit juriștilor din Marea Britanie cu care ne-am consultat. Deci este mai degrabă un demers de tergiversare, din perspectiva noastră, unul care nu pare să aibă șanse mari”, a declarat Cătălin Predoiu.

La finalul lunii octombrie, milionarul Alexander Adamescu a pierdut recursul privind extrădarea din Marea Britanie în România, unde este acuzat de mituirea unor judecători de la Tribunalul București.

Curtea Supremă a Regatului Unit a confirmat o decizie similară, dată de o instanță inferioară. și a arătat că Dan Adamescu nu a putut aduce noi probe esențiale, pentru a răsturna această sentință.

Curtea Supremă a Regatului Unit a respins apelul lui Alexander Adamescu, care susține că este victima unei persecuții politice și că extradarea ar reprezenta o încălcare a drepturilor omului, în legislația europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri