Caută
Close this search box.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, declară război arderii deşeurilor

mircea fechet

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anun’at că a declarat război arderii deşeurilor care generează poluare şi pun în pericol sănătatea populaţiei.

„În legătură cu depozitele ilegale de deşeuri, am declarat război arderilor, fie că vorbim de Sinteşti, fie că vorbim de Conţeşti şi mai sunt astfel de focare în vecinătatea imediată a Bucureştiului.

Din nefericire, ne aflăm în situaţia în care anumiţi cetăţeni, sub ochii autorităţilor, sub ochii primarilor aruncă pur şi simplu pe domeniul public sau în curţile proprii astfel de deşeuri pe care ulterior le incendiază. Iar atunci când vorbim despre deşeuri periculoase care sunt incendiate, deja există riscul unor evenimente de poluare care să pună în pericol sănătatea populaţiei. Este un fenomen cu care ne confruntăm zilnic”, a spus ministrul Mediului la Realitatea Plus, conform Agerpres.

Mircea Fechet a mai afirmat că astfel de probleme sunt şi la Călăraşi, şi la Giurgiu, şi la Dâmboviţa şi la Dolj, unde sunt mari probleme cu incinerarea ilegală a deşeurilor.

„Dincolo de numere de telefon la care să sesizeze cetăţenii, primim sute de fotografii, sute de filme, cetăţenii folosesc paginile de facebook ale comisariatelor Gărzii de Mediu, pagina ministerului. (…) Vreau să spun că nu numai în Bucureşti avem această problemă.

Astfel de probleme avem şi la Călăraşi, şi la Giurgiu, şi la Dâmboviţa, avem la Dolj mari probleme cu incinerarea ilegală a deşeurilor”, a declarat Fechet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri