Caută
Close this search box.

Misiune istorică în spațiu, lansată sâmbătă de SpaceX și NASA

O nouă misiune istorică născută din colaborarea NASA cu SpaceX, compania fondată de Elon Musk, va fi lansată sâmbătă.

Patru astronauţi urmează să fie lansaţi sâmbătă către Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la bordul unei capsule Crew Dragon.

Pe 2 august, capsula Crew Dragon, la bordul căreia s-au aflat astronauţii NASA Bob Behnken şi Doug Hurley, a amerizat în Golful Mexic, finalizând cu succes istoricul zbor Demo-2 spre ISS.

Lansarea misiunii Demo-2, pe 30 mai, a reprezentat primul zbor orbital lansat de pe teritoriu american de la sfârşitul programului navetelor spaţiale americane, în 2011, și a fost, totodată, prima acțiune în spațiu pentru care NASA a recurs la serviciile unei companii private.

Acum, astronauţii NASA Michael Hopkins, Victor Glover şi Shannon Walker, împreună cu Soichi Noguchi, de la Agenţia Spaţială de Explorare Aerospaţială Japoneză (JAXA), vor fi lansaţi cu racheta Falcon 9 a SpaceX şi transportați în capsula Crew Dragon în prima misiune de rotaţie a echipajului de pe ISS din cadrul programului de echipaj comercial al NASA, potrivit Agerpres.

Echipajul va rămâne pe ISS timp de aproximativ şase luni, potrivit NASA.

Foto: Profimedia

Lansarea este programată pentru sâmbătă, la ora 19.49 EST (duminică, 2.49 ora României), la Complexul de Lansare 39A de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri