Caută
Close this search box.

Naţionala României reuşeşte să ajungă în urna a doua valorică după meciul cu Irlanda de Nord

mirel radoi

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate, 1-1 (0-0), miercuri seara, pe Windsor Park din Belfast, meciul cu Irlanda de Nord în Grupa 1 a Ligii B din Liga Naţiunilor.

România şi-a îndeplinit obiectivul, acela de a fi în urna a doua valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru Cupa Mondială din 2022, însă evoluţia a fost una modestă. Prezenţa în urna a doua se datorează în mare măsură şi victoriei Serbiei în faţa Rusiei (5-0).

Irlanda de Nord a deschis scorul după pauză, prin Liam Boyce (56), în urma unei faze fixe, România reuşind egalarea pe final, prin Erik Bicfalvi (81), introdus pe teren de selecţionerul Mirel Rădoi, potrivit Agerpres.

Meciul a fost plictisitor în prima repriză, în care jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, cu puţine faze de poartă. Cele două echipe au riscat neaşteptat de puţin având vedere miza redusă, astfel că ocazii au putut fi numărate pe degetele de la o singură mână.

În repriza secundă, Irlanda de Nord a început mai avântat, a presat mai mult şi a deschis scorul în min. 56, în faţa unei apărări apatice, care a fost surprinsă de schema gazdelor: McNair a trimis înapoi dintr-un corner, Smith a centrat în faţa porţii, iar Boyce a împins mingea în plasă cu toată opoziţia lui Creţu.

Cea mai mare ocazie a României s-a consumat în min. 76, când Marin a şutat de la 22 de metri, dar portarul Peacock-Farrell s-a remarcat şi a scos de sub transversală.

Egalarea a venit în min. 81, când Bicfalvi a fost la locul potrivit şi a reluat simplu în plasă centrarea lui Tănase.

Austria a câştigat grupa, cu 13 puncte (a promovat în Liga A), urmată de Norvegia, 10 puncte, România, 8 puncte, şi Irlanda de Nord, 2 puncte (ambele obţinute cu România), care a retrogradat în Liga C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri