Ministrul Sănătăţii a precizat că la nivel naţional a fost suplimentat numărul de paturi pentru cazurile severe de COVID-19 din terapiile intensive.

„Am operaţionalizat mai multe paturi de terapie intensivă. Dacă la nivelul ţării avem o echilibrare a numărului de cazuri în ATI, la Bucureşti gestionăm un număr mai mare de cazuri. Rămâne îndemnul pentru respectarea unor reguli şi pentru prezenţa la medic şi la spital în faza incipientă, nu în faza gravă a bolii. Avem 1.400 de paturi pentru terapie intensivă COVID în acest moment. Şi avem în operaţionalizare încă 280 de paturi în următoarele două săptămâni”, a mai declarat ministrul Nelu Tătaru.

Un număr de 13.157 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, dintre care 1.226 la terapie intensivă, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că în prezent la terapie intensivă sunt 1.400 de paturi pentru cazurile COVID-19, alte 280 urmând să fie disponibile în următoarele două săptămâni.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here