Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru: Uşile saloanelor de la Secţia ATI, din Spitalul Judeţean Neamţ, erau încuiate

nelu tătaru

Zece pacienți internați la secția ATI Covid a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit sâmbătă seara, într-un incendiu izbucnit în saloanele în care se aflau, chiar în ziua mutării. Libertatea l-a întrebat pe ministrul sănătății dacă poate comenta că salonul era încuiat.

Focul a izbucnit la etajul doi al Spitalului Județean, acolo unde fusese mutată secția ATI chiar sâmbătă. Mutarea a fost făcută în regie proprie, din decizia ultimilor doi manageri ai spitalului, Silviu Verzea și Lucian Micu, informează Libertatea.

Practic, pacienții decedați, toți infectați cu COVID, fuseseră aduși în salon cu câteva ore înainte să izbucnească incendiul. Întrebat de Libertatea, Nelu Tătaru a confirmat faptul că ușile saloanelor de la ATI erau încuiate.

Da, ușile saloanelor erau încuiate, pentru a nu intra oricine acolo. Și, oricum, în saloanele de la ATI nu se intră oricum. Doctorul Denciu a descuiat și a intrat în salon. Nu se știe dacă a intrat când era foc deja, sau după ce a intrat el s-a declanșat.

În saloane erau oameni cu diverse stări de sănătate, unii care se puteau deplasa. O primă concluzie a anchetei declanșată de ITM arată că focul a fost declanșat de un scurtcircuit apărut din cauza suprasolicitării rețelei electrice.

Totodată, Ministerul Public a anunțat într-un comunicat că în salonul incendiat a fost stabilit locul din care s-a declanşat incendiul şi vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri