Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu acuză instituţiile de forţă că, închizând târgul ei de Crăciun, sperie copiii

olguţa vasilescu

Primarul PSD al Craiovei, Lia Olgyta Vasilescu, reacționează violent după ce DSP Dolj a închis Târgul de Crăciun din oraș. Sute de persoane s-au adunat în centrul Craiovei pentru a participa la evenimentul organizat de primarul PSD, deși sunt în funcțiune restricții sanitare.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nici o lege, ordonanță, hotărâre de guvern nu interzice asta!

Și atunci de unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să închidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului?

Și de ce a fost necesar că o mașînă a CBRN să stea non stop în zona, cu megafoanele pornite la maxim, că să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii îngheață și ei și mărfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor”, a scris Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Târgul de Crăciun din Craiova s-a dovedit a fi un eșec încă de la deschidere, a anunțat sâmbătă seară Gazeta de Sud, relatând că DSP-ul a închis toate căsuțele la nici o ora de la inaugurarea târgului, pe motiv că administrația locală nu ar avea aviz de funcționare.

La nici o ora de la deschiderea Târgului de Crăciun, producătorii și comercianții care trebuiau să-și vândă produsele în cadrul târgului au fost închiși rând pe rând de Direcția de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit Gazeta de Sud, comercianții au povestit că nici nu au deschis bine tarabele că au fost luați „la puricat” de către poliție, inspectori de la ITM Dolj și angajați de la DSP Dolj. Aceștia din urmă le-ar fi spus să tragă oblonul, fiindcă primăria nu este în ordine cu autorizația de funcționare a târgului. Prin urmare, toate căsuțele din Piață Buzești și Piață Mihai Viteazu sunt la acest moment închise.

„Noi suntem producători. Am venit din Olt. Am plătit, am închiriat o căsuța și azi, la deschiderea târgului am început să ne afișăm marfă pentru vânzare. Nu a trecut mult timp și au început să vină cei de la poliția economică, cei de la ITM și cei de la DSP Dolj. Aceștia din urmă ne-au spus să strângem marfă și să închidem pentru că primăria nu are aviz de funcționare. Noi suntem în regulă cu toate actele, problemele sunt de la primărie. Nu înțeleg ce vină avem noi, suntem prinși la mijloc. Am înțeles că tot târgul este închis. Noi plătim chirie și suntem puși într-o astfel de situație. Am înțeles de la cei de la primărie că au depus toate documentele, dar DSP nu le-a dat aviz”, a explicat Stela Florescu, producător, citată de Gazeta de Sud.

Reprezentanții Primăriei Craiova nu au putut oferi mai multe detalii legate de controalele DSP, cu toate că Târgul de Crăciun a fost organizat de municipalitate.

„Am auzit că ar fi fost niște controale, dar nu știu mai multe. E posibil să fie controale pe la comercianți, dar sunt individuale și de la mai multe instituții. Primăria nu a primit niciun fel de sesizare în acest sens. Noi ne-am ocupat de aprinderea luminițelor”, a spus Marina Andronache, șefa Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri