Caută
Close this search box.

Opoziția democratică din Hong Kong a demisionat din legislativ

hong kong

Opoziția pro-democrație a orașului-stat Hong Kong a declarat, miercuri, că va demisiona în semn de protest împotriva demiterii a patru dintre colegii lor din adunarea legislativă a orașului. Aceasta are loc după ce administrația de la Beijing a oferit autorităților locale noi puteri pentru a continua încercările de a opri dizidența, potrivit Reuters.

Parlamentul chinez a adoptat o rezoluție, care permite executivului din oraș să excludă din legislativ membrii care sunt considerați a fi apărători ai independenței Hong Kong.

Rezoluția face referire la cei care participă la un complot cu forțe străine sau amenință securitatea națională. Executivul va putea să facă acest lucru fără a trece prin instanțe, informează Digi24.

La scurt timp după, guvernul local a anunțat că exclude patru membrii ai adunării legislative cărora anterior le-a fost interzisă candidatura pentru un nou mandat. Autoritățile au considerat că jurământul lor de credință pentru Hong Kong nu a fost sincer.

Mișcările vor îngrijora și mai mult Occidentul în privința nivelului de autonomie din Hong Kong, care a fost promis drept formula “o țară, două sisteme” când Marea Britanie a finalizat dominația colonială și a redat orașul înapoi Chinei în 1997.

“Nu mai putem spune lumii că încă avem «o țară, două sisteme», asta declară moartea sa oficială”, a spus președintele Partidului Democrat Wu Chi-Wai, într-o conferință de presă care a început cu toți membrii opoziției ținându-se de mână.

China neagă că încearcă să oprime drepturile și libertățile în centrul global financiar, dar autoritățile din Hong Kong și Beijing s-au mișcat rapid pentru a opri dizidența, după ce protestele anti-guvern s-au aprins în iunie anul trecut și au băgat orașul într-o criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri