Caută
Close this search box.

Orban, anunţ despre redeschiderea şcolilor: Această perioadă nu va fi una foarte lungă

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a lăsat de înţeles că şcolile nu se vor deschide curând, motivul fiind actual context epidemiologic de la noi şi dorinţa de a proteja profesorii şi bunicii.

În plus, şeful guvernului a amintit şi de exemplul altor state din Europa care au ţinut şcolile deschise, apoi, din cauza creşterii cazurilor COVID, le-au închis.

„Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învăţământul se va desfăşura online. Am fost criticaţi şi când le-am păstrat deschise şi când le-am închis. Aproape toate ţările care au păstrat deschise şcolile, între timp le-au închis.

Orban explică de ce a închis, de fapt, şcolile
Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în şcoală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea şcolilor presupune aglomeraţie, o serie de alte activităţi legate de mersul la şcoală, care cresc riscul epidemiologic.

Pentru a-i proteja pe elevi, pe părinţi şi bunici, am decis să păstram şcolile închise, orele să fie online”, a declarat, miercuri seara, premierul Ludovic Orban, potrivit romaniatv.net.

Ludovic Orban: Această perioadă nu va fi foarte lungă. Vine vaccinul
Totodată, premierul a precizat că a crescut numărul şcolilor conectate la internet, astfel că mai mulţi elevi au şansa de a parcurge ore online.

„Am crescut cu peste 3000 numărul şcolilor conectate la internet. Am făcut progrese foarte mari în intervalul de timp pe care l-am avut la dispoziţie. Sigur, nu există la acest moment posibilitatea de a conecta toţi copiii. Numărul copiilor care nu au acces s-a redus constant. (…)

Această perioadă nu va fi una foarte lungă. Vine vaccinul, sperăm să treacă al doilea val al pandemiei. Când condiţiile epidemiologice vor permite reluarea cursurilor în condiţii de siguranţă, vom lua această decizie”, a mai declarat Orban.

Iohannis: Ne dorim să deschidem cât mai repede școlile
Președintele Klaus Iohannis spunea marți, că săptămâna viitoare va fi făcută publică strategia de vaccinare la nivel național împotriva coronavirusului, precizând că doreşte deschiderea cât mai repede a şcolilor.

„Vaccinarea se va face etapizat și va începe pe grupe de populație. E vorba în prima fază de personalul medical, cei aflați în grupele de risc, lucrătorii din educație, siguranță națională, transporturi, energie, furnizarea de apă (…).

Ne dorim să protejăm viața tuturor românilor, să avem o relansare economică robustă și să deschidem cât mai repede școlile”, a spus preşedintele Iohannis.

Nou record de infectări în România
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri că în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de infectări cu coronavirus: 10.269 cazuri noi și 168 decese noi.

Până miercuri, 18 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane bolnave de COVID şi 9.429 au decedat.

Tot ieri, 1.174 de pacienți cu coronavirus erau internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri